Христо Иванов: На местния вот трябва да се явим с единна кандидатура с ПП, включваме и Спаси София

OFFNews 11 ноември 2022 в 08:33 2892 5

Христо Иванов

Снимка БГНЕС/архив

Кметовете и съветниците са фундаменът на цялата власт, каза Христо Иванов

Всички формати за местните избори са възможни, това включва и "Спаси София". Голямата цел е обществената енергия за промяна да бъде концентрирана и да не се разпилява. Приоритет е единна кандидатура, не само за кмет на София, предварително договорена. 

Това заяви лидерът на "Демократична България" Христо Иванов по БНТ. Той коментира заявката на независимия съветник Борис Бонев да се кандидатира за кмет на столицата и поиска подкрепа от ДБ и ПП, както и предложението да се явят заедно с "Продължаваме промяната" на местния вот.  

В името на единна кандидатура всички трябва да сме готови на компромиси - и ние, и ПП, и Спаси София, подчерта Иванов. Искаме да отворим страница за бъдещето поне за големите градове, обясни той. 

По думите му "този зор да бъде върната хартиената бюлетина, е насочен не толкова към предсрочни избори, а към местния вот. Парламентите идват и си отиват бързо, както виждаме, а кметовете и съветниците са фундаменът на цялата власт, каза още Христо Иванов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1655

2

ob1

11.11 2022 в 10:18

Май го бъркаш с тиквата...
Ако излязат с общ кандидат можете директно да си оттеглите кандидатурата на селската даскалица. Тая пача е най-вредното нещо, което се случи на столицата.