Христо Иванов: Ердоган публично обедини корупционните си капии в България

OFFNews 15 декември 2020 в 16:40 3069 0

С виртуалната си поява на националната конференция на ДПС президентът на Турция Реджеп Ердоган постави мост за необявената коалиция между ГЕРБ и ДПС, заяви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов във видео, излъчено във Фейсбук.

“Ние от години предупреждаваме, че корупцията в България рано или късно ще се превърне в огромна черна дупка в сърцето на българската национална сигурност, в сърцето на българската държава. И днес виждаме как Ердоган има самочувствието да се появи и публично да обедини своите корупционни капии в България”, заяви Иванов. Той подчерта, че зависимостите на българския премиер Борисов са “вратата, през която Ердоган бърка в българския политически живот и си разиграва коня пред очите на всички”.

Христо Иванов изтъкна, че нито една институция или политическа формация досега не постави въпроса за появата на турския президент и посланието, което бе отправено с това. По думите му, използвайки основанието, че има подкрепата на Ердоган, ДПС заяви претенция да участва в управлението на страната.

“ДПС видя, че и в международен план губи възможността да се представя за жертва. Затова се обърна към Ердоган, знаейки, че той може да дръпне кончето на Борисов и да му каже какво да прави”, заяви съпредседателят на Демократична България.

Иванов посочи още една причина за това - че самите избиратели на движението искат не корупционни далавери, а реални, гарантирани от ЕС и НАТО права и свободи. “На Росенец ние видяхме това, което видяха и от ДПС - техните собствени избиратели, докарани там като жив щит, не искат да ги отбраняват, не искат да застават на страната на корупцията в България да бъдат ползвани за защита на имането на няколко корупционера от върхушката на партията, която отдавна не представлява тях, а представлява само собствената си лакомия”, заяви той.

“Ние сме единствените, които показахме, че можем да отнемем на Доган привилегии - можем да му вземем плажа, можем да доведем до това да му бъде свалена охраната от НСО, можем да му отнемем онази сладка хапка - студения резерв. Ние сме тези, които не се страхуват да атакуват Гешев, Цацаров, Пеевски и ще продължим. Ние знаем точно как да демонтираме тази отровна механика, която позволява в България уж опозицията от либералната партия в Европа - ДПС, всъщност да бъде в кръвосмесителна връзка с уж управляващите от ЕНП”, каза още Христо Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!