Хафъзов сравни споменаването на Мохамед в НС с карикатурите на "Шарли Ебдо"

Нов сблъсък в парламента между ДПС, Реформаторите и Патриотите

Нели Чолашка 15 май 2015 в 10:50 5885 9

Хюсеин Хафъзов

След кратък сблъсък вчера между Хюсеин Хафъзов от ДПС и Гроздан Караджов от Реформаторския блок, след като Караджов каза "като Дявола Евангелието и както Мохамед би чел Библията", днес Хафъзов се беше подготвил с декларация.

По думите на Хафъзов Реформаторът е отправил опасна и необмислена политическа провокация и е използвал "език на омразата". Обвини го, че е използвал "бездарна метафора" и е на път да предизвика "етнорелигиозни антагонистични настроения".

"Колеги, призовавам ви, моля ви, нека го спрем. В унисон с подписката в подкрепа на "Шарли ебдо", политическите представители на изтъкнатите Реформатори се опитват да реформират и етнорелигиозните отношения в страната. Словесната карикатура, която беше произнесена от г-н Караджов е със заряд, който е крайно неприемлив и обиден", изчете Хафъзов.

Така Караджов обидил тези "тихи, спокойни, духовни, смирени, почтени, лоялни и мирни мюсюлмани" в България.

Той призова мюсюлманите, в духа на традицията, да отговорят с любов, смирение и доброта, да нахранят градините, да посетят болните, да освободят пленниците. Депутатът от ДПС прочете откъс от Корана, който призовава към любов и смирение.

Хафъзов се оплака, че подобни провокации непрекъснато се отправят от парламентарната трибуната и от Патриотичния фронт и това означава, че РБ и ПФ са не само коалиционни партньори, но и идеологически съмишленици. Обяви още, че Валери Симеонов не е "силен мъж", защото не е имал доблестта да се извини за обидни декларации. Караджов също не сметнал за нужно да се извини на 1.5 млн. български граждани.

Гроздан Караджов и Валери Симеонов му отговориха.

"Естествено няма да се подхлъзна по този евтин начин да се разпалва етнорелигиозна омраза, защото словото на религиозна омраза, което изслушахме преди малко цели само това - да се даде остър отговор, да бъдем въвлечени в един религиозен разговор в едно светско учреждение каквото е Народното събрание", обяви депутатът от РБ.

Той не смята, че по какъвто и да е начин е обидил мюсюлманите. Хафъзов напусна залата по времето на изказването на Караджов, но се върна, след като Валери Симеонов го попита какъв мъж е и колко е мъжествен, след като си е позволил да блъска жени-репортерки в айтоското мюфтийство. Патриотът определи речта на депутата от ДПС като "дълга и безсмислена" и като "притоплена манджа".

"Истината е, че ДПС е най-голямото зло на новата история на България. точно тази мафиотска не партия, а структура прикрита зад политическо наименование, извършва най-пагубното за родината ни разделяне на етносите. Може би причината е, че според последните изследвания подкрепата за патриотичния фронт в турскоговорящите райони е нараснала с около 50%", обяви Симеонов.

На упрека, че е удрял жени, Хафъзов отговори: "Уважаеми, г-н Симеонов, вашата телевизия предполагам е в състояние да покаже кадрите, в които аз съм блъскал, жени, репортерки или каквито и да са други същества".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!