Хафъзов: Партията на Местан няма общо с "казуса Доган и Пеевски"

OFFNews 16 февруари 2016 в 19:42 4017 1

Снимка БГНЕС, Архив

"Всички обвиненията, че Лютви Местан е турски шпионин, хората около него са турска агентура, която се крие в турското посолство и получават подкрепа от турския посланик, са организирана атака", заяви отцепникът от ДПС Хюсеин Хафъзов пред bTV.

Според него тези масирани атаки са добре организирани и много често агресивни спрямо новата партия на Местан - ДОСТ. "Те имат ясна цел – делегитимиране на основанията, с които ние излизаме пред народа – че има необходимост от отговорна политика, която да се грижи за свободата, толерантността и демократичния ред", категоричен беше Хафъзов.

Опитите да се говори в посока, че сме протурски настроени или че сме шпиони, са с цел да бъдем проверявани и сплашвани. Вече по районите има опити да бъдат притискани тези, които сядат на кафе с нас, каза Хафъзов.

„Ще е много по-опасно, ако и държавните институции и органи се включат в тази „борба“ срещу нас“, посочи той.

Хафъзов отрече той и сподвижниците му да сплашват българските турци, като им казват, че ако изберат Ахмед Доган, пътят им към Турция е затворен.

Нашият избирател може сам да реши какво е редно, кое е опасно, кое е добро и кое е зле за него. Нашият избирател няма да се поддаде на натиск и страх. Аз ще се опитам да спечеля тяхното сърце и уважение, това е моят метод. Това е новото в ДОСТ, за разлика от ДПС. Не всичко е пари, страх и натиск. Ще се опитаме да провеждаме политики, които устройват техните семейства, живот и бъдеще, посочи той.

"Твърди се, че имаме общо със забраната на Доган и Пеевски да влизат в Турция – това е несериозно, ние нямаме такава власт", каза Хафъзов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови