Хаджигенов: Протестите няма да спрат без оставка на Гешев, ще блокираме съдебни палати

OFFNews 06 август 2020 в 14:37 6426 2

Гражданските протести и блокадите на ключови кръстовища няма да приключат, даже и премиерът Бойко Борисов да се оттегли. Обществената енергия ще се насочи към съдебните палати в страната с цел оставка да подаде и главният прокурор Иван Гешев, а целта след това ще бъде цялостна промяна на системата с цел да се изчисти от гешевщината. 

Това заяви адвокат Николай Хаджигенов, част от Отровното трио, което организира протестите срещу властта, по бТВ. Ръката, която държи бухалката Гешев, е в Министерския съвет и затова ние ще свалим цялото правителство, допълни той. 

Идеята, че ГЕРБ ще продължи да управлява, а Бойко ще цъка есемеси от Банкя, е неприемлива за протеста. След това ще преместим протеста, ако трябва, вътре в Съдебната палата. Ако не ни допуснат вътре, ще стоим отвън и ще чакам да видя как ще влезе Гешев. Ако трябва, на всички съдебни палати ще затворим входовете – Гешев ще трябва да се премести в някоя джипка, заяви Хаджигенов.

Той не вижда пряка зависимост на Иван Гешев от премиера Бойко Борисов. „Ако беше негов главният прокурор, нямаше да го е страх. Както Цацаров бранеше Пеевски на всяка цена, Гешев прави същото. Очевидно е на кого е главният прокурор – не е на правосъдието, по мое мнение е на Пеевски и на Доган, но по-скоро на Пеевски, тъй като Пеевски овладя всички силови структури“, коментира Хаджигенов. 

Попитан как би живяла държавата без главен прокурор по време на служебно правителство, той отговори:

„Великолепно! Ние да не би в момента да имаме главен прокурор – той ходи по селата и се снима! Борис Велчев като беше цял мандат главен прокурор, да не би да имахме главен прокурор – тогава разбрахме, че спокойно можем да живеем без главен прокурор. Хората спазват законите без някой да ги плаши с бухалка и да им седи на главите“, категоричен беше адв. Хаджигенов. 

Той повтори целите на протеста, координиран от Отровното трио - нов кабинет, оставка на Гешев, ново Народно събрание и промени в Конституцията. „За да избегнем гешевщината изобщо“, уточнява Хаджигенов.

Попитан кога ще се освободят блокираните кръстовища, Хаджигенов заявява: Докато не падне правителството, ние стоим на кръстовищата – не само стоим, но и завладяваме нови. Довечера ще се затворят в Пловдив 4 големи кръстовища, в Русе в момента има блокада на основно кръстовище, вероятно ще се издигнат барикади.  Всеки трябва да плати цената на свободата – разбирам, че искаме с 2 клика на мишката да го направим, не става – опитахме го. Започваме да пречим ефективно!, каза още Хаджигенов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови