Хаджигенов: Екипът, разследвал ''убийството на Пеевски'', сега разпитва Борисов

Прокуратурата и следствието всъщност защитават бившия премиер. Задачата им е да го прикрият, категоричен е адвокатът

OFFNews 29 март 2022 в 12:30 6798 0

Снимка БТА/Архив

Екипът от следовател и прокурор, който е разследвал делото за "опит за убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски" от 2014 г. е същият, който проведе вчерашните разпити на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и PR-a на партия ГЕРБ Севделина Арнаудова.

Това съобщи председателят на гражданското сдружение „Ние идваме!“ адвокат Николай Хаджигенов пред bTV. Той твърди, че по разследването на Борисов работят "строго специализираните по поръчкови дела" следовател Мая Ковачева и прокурор Илиян Рангелов. Хаджигенов показа копие от постановление от 2014 г. по случая с опита за убийството на Пеевски, на което са записани имената на двамата разследващи.

"Следовател Мая Ковачева. Вижте в горния десен ъгъл – прокурор – Илиян Рангелов. Тоест има екип в прокуратурата и в следствието, който работи по определени дела. Спокойно можем да ги наречем поръчкови, като убийството на Пеевски. В момента всъщност прокуратурата и следствието защитават Борисов, тоест това също е поръчка."

По думите му по всички знакови дела се е появил определен екип от следователи и прокурори. Хаджигенов посочи, че прокурор Рангелов започва кариерата си с разследване на опита за убийство на Делян Пеевски, а година по-късно получава кариерен бонус. След това Рангелов е работил по делото КТБ, и по случая с изнудването на бизнесмена Васил Божков, който е в Дубай.

"Сега по Борисов работи същият екип, само че не за да го разследва, а за да го оневинява и прикрива. И тук няма никаква изненада. Затова прокуратура, следствие... всичко трябва да се ликвидира и да се почне отново“, каза Хаджигенов.

Според адвоката дори и европрокурорът Лаура Кьовешки да реши да разследва на Борисов „ще е все тая“.

Това е ОПГ от най-малките нива до най-високите нива на властта у нас, това е несъмнено. Докато Гешев е главен прокурор никакви надежди не можем да храним“, заяви Николай Хаджигенов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови