ГЕРБ заговори за вот на недоверие на кабинета

Ружа Райчева 23 март 2022 в 14:59 1356 0

Вот на недоверие е необходим. Ако правителството заслужава такъв, то на първо място е темата за икономическата политика - там, където страдат всички хора, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев по време на брифинг в Народното събрание.

"Не мисля, че една оставка на вътрешния министър Бойко Рашков би решила проблема, тук говорим за арести, разпоредени от министър-председателя", каза той по повод задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. 

По думите на Дончев има изтекъл протокол с показанията на министър-председателя Кирил Петков преди ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. "Репликата на премиера, че 90% от проектите с еврофинансиране били с един кандидат, е неистина", заяви Дончев. 

Томислав Дончев заяви, че тъй като е "отговорен за прегледа на печата" в ГЕРБ днес, е забелязал как множество медии "вадят списъци с народни представители, които ще бъдат задържани". 

“Надявахме се днес Кирил Петков да обяви кои депутати ще бъдат арестувани, за да може да си пратят децата при баби и дядовци или поне да си вземат топли дрехи”, каза бившият вицепремиер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!