ГЕРБ и ДПС започват консултации за съставяне на правителство

Offnews 14 октомври 2014 в 12:57 4216 23

Снимка Сергей Антонов

Консутации на ГЕРБ с ДПС

ГЕРБ продължават консултациите за съставяне на ново правителство днес със среща с ДПС. След като вчера разговорите с втората политическа сила от изборите на 5 октомври - БСП - показаха само, че между двете партии има "непреодолими различия", днес от 13 ч. ГЕРБ се срещат с партията на Ахмед Доган и Лютви Местан.

ДПС са готови да покрепят без условия правителство на малцинството. От партията очертаха два лоши сценария - незабавни нови избори и съставянето на правителство с участието на крайни националисти. От ДПС не искат постове във властта, но са готови да дадат подкрепа за еднопартийно правителство на малцинството на ГЕРБ. От ДПС наричат "безпринципна" евентуалната коалиция на ГЕРБ с Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

ДПС може без властта, но никой не може да изолира ДПС от обществения и политически живот, предупреди на пресконфереция лидерът ѝ Лютви Местан.

ГЕРБ също са срещу идеята да има нови предсрочни избори, но те остават на твърдата позиция, че няма да искат подкрепата на ДПС за правителството. Причината е в искането на избирателите на ГЕРБ, които са се произнесли против участие на ДПС във властта.

Отпадането на банковата тайна, за която ДПС имат законопроект, ще е вероятно една от конкретните теми за разговорите. Предложението на ДПС е свързано с казуса КТБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!