Георгиева: Не отидох в Ню Йорк, за да си търся работа

OFFNews 06 октомври 2016 в 21:18 9529 5

Кристалина Георгиева

Чух спекулации, че имам интерес към някаква друга работа в ООН. Искам да кажа съвсем категорично: не отидох в Ню Йорк, за да си търся работа. Работа си имам. Отидох на мисия за нашия регион.

Това заяви заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева в интервю за БТА и Нова телевизия.

Тя е категорична, че няма да напуска или да сменя работата си и ще довърши мандата си в ЕК докрай.

Антониу Гутериш е отличен дипломат, работили сме заедно, той ще бъде отличен генерален секретар на ООН, добави Георгиева.

В мен остава малко горчивина, че нашият регион не успя да заеме полагаемото за нас място. Може би светът все още не е готов за жена генерален секретар на ООН, каза още тя.

Благодаря на правителството, че ме подкрепи. Ние знаехме, че поемаме риск. Самата аз казвах, че за такова кратко време не знаем докъде ще стигнем. Имахме един последен шанс и България смело го използва, коментира Георгиева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

4

Black Hex

06.10 2016 в 23:13

гриз-далина окончателно се демаскира като посредствен международен чиновник, отдавна достигнал равнището си на некомпетентност, при това с лош морален характер всички се убедиха как тя лъже, лицемерничи и интригантства. Посредственият й английски след десетилетия работа в СБ във Вашингтон, неразбирането й на френски след толкова години в ЕК в Брюксел, празнословието й, неумението й да се концентрира, бавното й, несвързано говорене, пазарските й жестикулации това не е съвместимо с високи международни постове.
Пълен и тотален провал за тая маскара и за този, който я промотира. Ще поеме ли сега 2.2.16.16. единствено възможната отговорност или ще си го премести от единия крачол в другия?
И накрая да не забравяме - Виновен е Путин!

21668

2

Руслан

06.10 2016 в 22:29

Георгиева: Не отидох в Ню Йорк, за да си търся работа.
И да беше отишла за това, все едно. Не я намери.

77927

1

El Commandante

06.10 2016 в 21:29

Подмолна, гнусна, противна змия.

Умри Сталинке, умри!!!