Ексминистър Гайдарски: Президентът се е объркал с ветото върху мораториума за лекарства

OFFNews 09 декември 2017 в 10:32 10893 2

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

Президентът Румен Радев се обърка, като наложи вето върху мораториума на нови лекарства. Не му е било обяснено добре, заяви бившият здравен министър от БСП Радослав Гайдарски.

Става въпрос за нови лекарствени средства, които не се използват в България в момента, обясни Гайдарски по бТВ. Според него група хора искат непременно всяко лекарствено средство да го вкарат в нашата страна. Голяма част от тях все още не са с доказани качества. Това лекарствено средство, само след 10 години, ще струва 5 лева”, поясни Гайдарски. 

„Нашите хора се лекуват с много модерни лекарствени средства. Ние използваме иновативни средства повече от всяка друга страна в Европа”, категоричен е Гайдарски. 

По повод предложения от БСП мораториум за болниците Гайдарски смята, че помагат на правителството. „Парите потъват по много неуточнени начини. Възможността всеки директор да провежда търгове за болницата, при положение че средствата идват от здравното министерство и от НЗОК, дава възможност да се отклоняват средства, твърди бившият здравен министър. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

10.12 2017 в 05:04

Като лекар, Гайдарски направи отлични неща. Сам бях свидетел. Като министър - чутовни глупости.
Но щом пак говори като лекар - вярвам му.
 
X

Да помогнем на украинските деца!