Движение 'Възход' иска оставката на Борисов заради жертвите край Своге

OFFNews 03 септември 2018 в 16:49 6757 0

Движение "Възход" поиска оставката на премиера Бойко Борисов заради "гавра с паметта на загиналите край Своге".

В обединението "Възход" участват "Единна народна партия" на Мария Капон, "Съюз на свободните демократи" на Стефан Софиянски и "Движение демократично действие".

От Движението посочват, че системата на поискани оставки от Борисов и ненадейно възникнала съвест у министрите не означава нищо. Пример за това според тях е Делян Добрев, който "е емблематичен с болшевишкия си катарзис - лицето иска да подаде оставка, но "дълга към партията" го връща обратно на поста".

OFFNews публикува пълната позиция на Движение "Възход":

Движение "Възход" внимателно следи кадровия кадрил на кабинета, който се случва най-вече пред българските медии. Системата на поискани оставки от Борисов и ненадейно възникнала съвест у министрите е добре известна в страната. Тя не означава нищо. Още по малко се гласува и обсъжда "лично решение" за оставка.

Да си припомним примера с Делян Добрев, който е емблематичен с болшевишкия си катарзис - лицето иска да подаде оставка, но "дълга към партията" го връща обратно на поста.

„Смятаме поведението на премиера и коалиционните му партньори за гавра с паметта на загиналите. Безсилието и корупцията в управлението са достатъчни, за да се налага и медиен театър върху нещастието на почернени български семейства. Призоваваме министър-председателя да отговори, колко души трябва да си отидат от бедност, катастрофи и насилие, за да си отиде и той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!