ДСБ поде инициатива за събаряне на Паметника на съветската армия

OFFNews 05 септември 2017 в 15:25 18972 19

Тази вечер в София е обявен сбор пред Паметника на съветската армия. Целта - искане за неговото демонтиране. 

ДСБ - София призова и покани всички свои привърженици да подкрепят Гражданската инициатива за демонтиране на Монумента на окупационната червена армия (МОЧА, както го наричат костовистите).

Срещата пред паметника е обявена за 18:30 ч.

"На тази дата се навършват 73 години от деня, в който СССР окупира България, организира заедно с българските комунисти убийствата на повече българи, отколкото през Априлското и Илинденско-Преображенското въстание и постави основите на комунистическата съветска власт в страната", пише ДСБ.

От структурата, чийто лидер в Вили Лилков, напомнят и на кмета на София да изпълни решението от 1992 г. на Столичния общински съвет за демонтиране на паметника.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

17

Victimized

06.09 2017 в 12:38

"#14, това не е само мания за бутане - това е опит остатъците от сините да покажат, че още ги има и че още мърдат. Фактът, че са се събрали 50 души показва докъде са я докарали с такива акции. "

Да, освен всичко друго, опит за евтин пиар. Както на онова движение в САЩ дето искат да будат паметници на генерали от конфедерацията. За да се покажат какви са либерали и борци за права, и вижте ги южняците са расисти. В момента огромен процент от хората в САЩ смятат, че войната се е водила основно заради робите, а това е историческа небивалица.
Нашите тука да не останат по назад , и те искат да бутат паметници, да ни покажат колко са загрижени.

"Ако Меркел беше чела поне една книга на на Ориана Фалачи границите на ЕС щяха да са затворени за арабите. Така и ако пишещите бяха прочели поне книгата на Евгений Утин, нямаше да са толкова убедени в "братската" любов на "братушките". "

Кой ти говори за братска любов ве папагал ? Я слезте на земята и осъзнайте фактите ...

20699

15

Новак

06.09 2017 в 04:07

#14, това не е само мания за бутане - това е опит остатъците от сините да покажат, че още ги има и че още мърдат. Фактът, че са се събрали 50 души показва докъде са я докарали с такива акции.
Май не разбират, че идват нови поколения и това, което символизираше този паметник е в главите на хората 60+. Даже и за средното поколение това си остава част от преживяното в младостта , а тези спомени в общия случай отсяват приятните емоции. Сега просто не са 90-те. Този урок ДСБ трябваше да са научили покрай сагата с мавзолея.
Мисля, че в крайно време да спрем да се опитваме да пренаписваме историята. Миналото не можем да променим, можем само да го преглътнем

12738

14

Mr Hivaga

06.09 2017 в 00:40

Е добре да сложат мемориална плоча на убитите през комунизма върху паметника, и всички са доволни. Стига сме бутали, факт ако мавзолея днес беше оставен щеше да е главна туристическа атракция на София, каква е тази мания за бутане.

8000

12

Кирил Стоянов

05.09 2017 в 22:08

Разрушаването на паметници е престъпление .... после абе що няма кво да се види в българия ...

20699

11

Новак

05.09 2017 в 22:03

Тази акция ще доведе до свиване на електората до семействата на лидерите на ДСБ. Даже сигурно и не целите семейства.
От всички проблеми и безумия е държавата това ли ни е бай-големия дерт?
Толкова ли нищо не научиха от опита им с мавзолея? Нищо комунистическо не беше изкоренено, напротив - сега ни управлява най-голямата плява от БКП.
 
X

Да помогнем на украинските деца!