Марешки с противоречиво обяснение кого подкрепя на втори тур (обновена)

OFFNews 06 ноември 2016 в 20:19 8963 4

Четвъртият в класацията Веселин Марешки даде противоречиви изявления кого ще подкрепи на втори тур.

Първоначално той каза, че няма да призове хората, които подкрепиха кандидатурата му за президент, да подкрепят Цецка Цачева или ген. Румен Радев. 

Това са кандидати, които са издигнали Пеевски за шеф на ДАНС и са оставили хората без пенсии. Благодаря на хората, няма да ги предам.

Това е подготовка за следващите избори, когато ще вземем властта. Сега моите избиратели да гласуват по съвест. Който и да стане президент, ще е един послушко, каза още Марешки.

Малко по-късно обаче Марешки обясни, че е чул, че Румен Радев е постигнал този резултат благодарение на ромските гласове и не би подкрепил президент избран от българските цигани.

Резултатите от екзитпола обаче сочат, че далеч по-висок вот сред ромите има Цецка Цачева, а на трето място е самият Марешки, който е обрал значителна част от ромските гласове.

Аптечният и петролен бос има най-голям ръст спрямо предварителните прогнози. Според данните на Галъп и Алфа рисърч в 19 часа той взема съответно 9,9% и 8,3% и неговите избиратели могат да се окажат решаващи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!