ДСБ иска разследване за връзките на Местан с Турция и на Доган с Русия

Ивайло Анев 15 февруари 2016 в 15:07 6048 13

Снимка БГНЕС, Архив

Лидерът на ДСБ Радан Кънев.

ДСБ ще настоява в парламента да се създаде комисия, която да установи има ли чуждо влияние новата партия на Лютви Местан – ДОСТ.

Това обяви лидерът на партията Радан Кънев, който даде извънредна пресконференция. 

Синият лидер настоя още да се изискат и данни за руска връзка на кръговете около депутата от ДПС Делян Пеевски и почетния лидер на партията Ахмед Доган, които да бъдат разгледани от същата комисия.

Кънев коментира и спряната процедурата за избор на изпълнители на строителството на магистрала "Хемус".

„Директорът на Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ трябва да подаде оставка незабавно“, категоричен беше лидерът на ДСБ. По думите му правителството се опитва да се измъкне и да се противопостави на мафията. „Това обаче не е достатъчно“, обяви той. Според Кънев премиерът е спрял процедурата след среща, която се е провела снощи. Синият“лидер обаче отказа да назове с кого е била тя.

“Борисов разбра това, което ние знаехме от края на миналата година - а именно, че имитацията на съдебната реформа ще доведе до политическа криза. Овладяването на държавата от Пеевски, Доган и Цацаров е вътрешнополитическа криза, която става външнополитическа заплаха за националната сигурност”, категоричен беше Радан Кънев.

Той уточни, че като лидер на уж управляваща партия, каквато доскоро беше ДСБ, е знаел много по-малко за строежа на „Хемус“, отколкото доскорошния лидер на ДПС Местан.

Кънев обяви още, че в сряда ДСБ ще представи вижданията си за съдебна реформа по румънски модел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!