Депутатите ще вземат първата си заплата, без да са работили и ден

Засега само социалистът Георги Кадиев обяви, че ще я дари за благотворителност

OFFNews Последна промяна на 27 октомври 2014 в 09:56 4454 6

Първият работен ден на депутатите е днес, но на тях вече им се полага една основна заплата - около 2500 лв.

По закон възнаграждението на народните представители се изплаща от момента, в който са избрани - 5 октомври, а не от момента, в който се закълнат (това ще се случи днес).

Преди дни млада жена - Бетина Терзиева, призова чрез отворено писмо депутатите да дарят тази първа заплата, която не са изработили. Бетина им предлага да съберат средства, за да спасят живота на болния Слави Едрев – роден с детска церебрална парализа и епилепсия.

До момента само социалистът Георги Кадиев обяви чрез профила си във Facebook, че ще дари първото си възнаграждение от Народното събрание. Той е избрал да дари парите на фондация за хора с аутизъм и призовава своите колеги също да си изберат кауза.

Представители на Реформаторския блок, Патриотичния фронт, България без цензура и АБВ не успяха да отговорят на въпроса дали ще дарят първата си заплата и за каква кауза в интервю за БНТ.

Сега разбирам за тази кампания, призна Вили Лилков от РБ. Румен Йончев от ББЦ обяви, че е против да се прави политика с благотворителност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.10 2014 в 15:11

Да ме прости Господ, може и да не съм права, ама съм гласувала, за да направят така депутатите, че да спрат тези жалостиви акции благотворителни, а да има нормален ред всеки нуждаещ се да получи помощ. От друга страна, не е проблем заплатата на депутатите, а законите, които гласуват или не гласуват. И последно - благотворителността е лична и тиха, а не партийна и гласовита...

27.10 2014 в 12:46

Субсидиите - наполовина! Заплатите на депутатите - замразени! Наречете го както искате! А на Йончев явно е против да се прави политика с благотворителност, но няма нищо против да прави политика с налги лъжи и обещания (кво му плащаш...).

27.10 2014 в 12:31

Сладък популизъм.
Диктатурата не изисква мислене и излиза безплатно в началото. Няма депутати, няма обсъждания, само заповеди хвърчат.
После обаче всички които си правят такива сметки си плащат с лихвите.

27.10 2014 в 10:41

Е, няма ли как понв и по една премия да се измисли? Тия едва 600 000 за кое по напред...

27.10 2014 в 10:36

"Румен Йончев от ББЦ обяви, че е против да се прави политика с благотворителност".
Така е - едно са празните приказки и лъжливите обещания по време на предизборна кампания, а съвсем друго - да върнеш на данъкоплатците парите, за които не си работил и секунда.

27.10 2014 в 10:16

БГ парламент
Орел, рак и щука -
все взряни са в парата.
Защо ли да им пука
за електората.