Депутатите ще дебатират по вота на недоверие срещу правителството

Последна промяна на 26 юни 2018 в 07:44 1331 0

На извънредно заседание днес Народното събрание ще дебатира по внесения от БСП вот на недоверие срещу правителството за политиката му в сектор „Сигурност". Това е вторият вот на недоверие срещу третото правителство на премиера Бойко Борисов.

Извънредното заседание започва в 13:00 часа, а гласуването на вота ще бъде в петък. Мотивите на вота бяха депозирани в деловодството на парламента на 20 юни, а под тях стоят подписите на 80 народни представители от групата на БСП.

От левицата обявиха, че не са водили разговори с искане на подкрепа в пленарна зала по време на гласуването, но от ДПС заявиха готовност да гласуват за сваляне на правителството.

За да бъде вотът успешен, са необходими гласовете на 121 народни представители, а парламентарните групи на БСП и ДПС имат общо 105.

В навечерието на вота Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на парламентарната група на "БСП за България" взеха решение да изключат от коалицията Земеделския съюз "Александър Стамболийски". Причината е, че земеделците сами взеха решение да напуснат коалицията.