Депутатите прекъсват ваканцията си заради скандалите с 'Олимпик' и с Търговския регистър

OFFNews 21 август 2018 в 07:54 2954 0

Депутатите се събират на извънредно пленарно заседание заради скандалите с застрахователно дружество "Олимпик" и с Търговския регистър.

Заради извънредното заседание, което е свикано по искане на БСП, народните представители прекъсват лятната си ваканция. Вчера социалистите внесоха в деловодството на Народното събрание искането си, а малко след това се разбра, че председателя на парламента Цвета Караянчева е насрочила извънредното заседание за днес.

БСП искат в дневния ред на депутатите за днес да има две точки - изслушване на премиера Бойко Борисов за електронните системи на страната и изслушване на министъра на финансите във връзка с отнетия лиценз на кипърското застрахователно дружество, от което бяха засегнати около 200 хил. българи.

Народните представители излязоха във ваканция нa 27 юли. Според правилника на парламента депутатите излизат в лятна ваканция всяка година от 1 до 31 август. Народните представители ще имат извънредно заседание на 4 септември (вторник), за да почиват на 7 (петък). 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!