Депутатите пак приемат промени в Закона за чужденците

Нели Чолашка 10 декември 2013 в 08:09 1528 1

Депутати Снимка: БГНЕС

Снимка БГНЕС

Депутати Снимка: БГНЕС

 

На извънредното заседание днес депутатите отново ще обсъждат и гласуват промени в Закона за чужденците. Те дават право на постоянно пребиваване и гражданство на чужденци с големи инвестиции у нас.

Веднъж вече бяха приети такива промени от парламента, но президентът Росен Плевнелиев им наложи вето, а Народното събрание не успя да го преодолее без гласовете на "Атака".

Нови текстове предвиждат почти същото като върнатите от президента разпоредби.

Депутатите ще гласуват още на първо четене промени в Закона за здравното осигуряване, които предвиждат поредна смяна на управителя на Здравната каса, който вече ще се избира с конкурс, а няма да се назначава от парламента. Променя се и структурата на управление на Касата.

С промени в Кодекса за социално осигуряване ще се осигури правото на отпуск за осиновителите на деца от 2 до 5-годишна възраст.

Парламентът заседава и днес извънредно, защото управляващите не бяха сигурни, че в понеделник ще успеят да приемат на второ четене Бюджет 2014 г. Той вече е приет, но не е изключено Плевнелив да му наложи частично вето заради нововъведената такса за ВЕИ централите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови