Quantcast

Депутатите пак приемат промени в Закона за чужденците

Нели Чолашка Последна промяна на 10 декември 2013 в 08:09 1060 1

Депутати Снимка: БГНЕС

Снимка БГНЕС

Депутати Снимка: БГНЕС

 

На извънредното заседание днес депутатите отново ще обсъждат и гласуват промени в Закона за чужденците. Те дават право на постоянно пребиваване и гражданство на чужденци с големи инвестиции у нас.

Веднъж вече бяха приети такива промени от парламента, но президентът Росен Плевнелиев им наложи вето, а Народното събрание не успя да го преодолее без гласовете на "Атака".

Нови текстове предвиждат почти същото като върнатите от президента разпоредби.

Депутатите ще гласуват още на първо четене промени в Закона за здравното осигуряване, които предвиждат поредна смяна на управителя на Здравната каса, който вече ще се избира с конкурс, а няма да се назначава от парламента. Променя се и структурата на управление на Касата.

С промени в Кодекса за социално осигуряване ще се осигури правото на отпуск за осиновителите на деца от 2 до 5-годишна възраст.

Парламентът заседава и днес извънредно, защото управляващите не бяха сигурни, че в понеделник ще успеят да приемат на второ четене Бюджет 2014 г. Той вече е приет, но не е изключено Плевнелив да му наложи частично вето заради нововъведената такса за ВЕИ централите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.12 2013 в 09:31

"Една от основните части от отговора на популярен трибуквен въпрос Цветан Василев остави премиера Пламен Орешарски на поста му, след като последният остави депозитите на държавните пари в банката му КТБ.


"Нямам поводи за властови рокади, Пацо работи добре" - сподели Цветан Василев пред медиите, имотите, офшорките, lafk-ите и няколко свои истински приятели, с които не е променил отношенията си от времената, преди да започне... нали.


Банкерът е доволен и от работата на Парламента, като нямал намерения да сменя кворумоносителите или да си играе със сметките им, оттегляйки едни или други фигури.


Самият Орешарски обяви задоволство, че вече може да присъства спокойно на публични мероприятия, макар и да става дума за Студент на годината, където е бил принуден да слуша естрада, патос и прекомерно ангажираните пори на финансовия министър.


Същевременно стана ясно, че Цветан Василев е пуснал мустаците си, за да филтрира чрез тях замърсяванията от Каолин."