Депутатите пак гласуват с чужди карти

OFFNews 30 юни 2017 в 13:07 2866 1

Депутатът от Воля Андон Дончев каза, че е гласувал с чужда карта в парламента и е уведомил за това председателя на парламента Димитър Главчев. 

Депутатите дадоха брифинг в парламента, за да разкрият, че са открили пробив в системата при гласуване на законите в пленарна зала. 

Интересното в случая обаче е, че пресконференцията на Воля идва като оправдание,  защото телевизия "СКАТ" е уловила с камера как Андон Дончев гласува и с картата на съпартиеца си Симеон Найденов в четвъртък. Питали го, а пред телевизията той си признал, че е отишъл до тоалетната и дал на колегата си да гласува.

Днес обаче Дончев даде пресконференция с друга теза, че дочули, че е възможно гласуването с чужда карта и решили да проверят. 

"Системата за гласуване с пръстов отпечатък не работи", каза на пресконференцията Дончев и обяви, че са внесли сигнал до председателя на парламент.

Колегите му от Воля пък изказаха притеснение, че този пробив в системата поставя под въпрос гласуването на законите.

Системата за гласуване в парламента бе подменена по време на първия кабинет Борисов и председател на Народното събрание Цецка Цачева. Тогава се въведе пръстов отпечатък, за да се сложи край на гласуването с чужди карти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!