Депутатите като за последно ударно изслушват министри

Йорданка Веселинова 14 септември 2021 в 07:30 2040 0

Снимка Архив

В днешния предпоследен работен ден на депутатите от 46-ото Народно събрание са насрочени общо осем заседания на парламентарните комисии, по време на които ще се изслушват 13 души.

Комисията по отбраната ще изслушва министъра Георги Панайотов.

Комисията за ревизия пък е поканила представители на "Топлофикация София“, Столична община, както и на „АЙ СИ ДЖИ БИ“ АД и БЕХ. За днешното заседание е предвидено и разглеждането на сигнали от граждани и НПО.

На днешното заседание на комисията "Росенец" пък трябва да бъдат изслушани служебният вътрешен министър Бойко Рашков, Ахмед Доган и Константин Бачийски – общински съветник в Общинския съвет-Бургас.

Комисията "Магнитски" също ще изслушва Бойко Рашков, както представители на прокуратурата и на правосъдното министерство.

Омбудсманът Диана Ковачева пък ще бъде в Комисията по правата на човека.

Комисията по труда ще изслушва Гълъб Донев за социалните политики на правителството, за Плана за действие в периода 2018-2021 г. за изпълнение на Националната стратегия за дългосрочна грижа.

В Комисията за българите в чужбина също ще бъде изслушван представител на социалното министерство.

В Комисията по дигитализация пък са поканени председателите на НСИ и ЦИК - Сергей Цветарски и Камелия Нейкова. Темите са проблемите с преброяването както и провеждането на изборите през есента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови