Депутати искат комунизма до радикалния ислям и фашизма в НК

OFFNews 28 юни 2016 в 14:03 6773 9

Народните представители Петър Славов и Мартин Димитров от гражданска квота на РБ и Методи Андреев от ГЕРБ внасят днес промени в приетия миналата седмица на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс (НК). 

Тримата депутати искат нацистката и комунистическата идеологии да запишат редом до фашистката и радикалния ислям като антидемократични идеологии и изповядването им да се наказва с лишаване от свобода до 3 години или глоба до 5 000 лева.

Според Славов, Димитров и Андреев действащата норма в НК оставя впечатлението, че едва ли не, фашизмът е най-антидмократичната и най-антихуманната от всички антидемократични идеологии и затова е и изрично упоменат.

„За съжаление, историята е доказала, че по своята античовешка и антихуманна същност и жестокост идеологии като комунистическата и нацистката не отстъпват на фашистката“, пишат в мотивите към законодателната си инициатива народните представители.

Депутатите напомнят още, че комунистическият режим в България е обявен за престъпен със закон от 38-то Народно събрание през 2000 година. Освен това техният законопроект кореспондира на Резолюция 1481/2006г., приета от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и Резолюция на Европейският парламент от 2.04.2009 г.

„Приемането на предлаганите промени, наред с предложенията за обявяване на проповядването на „радикалния ислям“ за престъпление, в сегашната сложна геополитическа обстановка следва да покаже, че за нас ценностите на свободата и Обединена Европа не са просто кухи фрази, а осъзнат демократичен избор и всеки опит за тяхната насилствена и недемократична подмяна от радикални и ксенофобски течения ще бъде преследван с цялата строгост на закона и пресичан още в зародиш!“, пишат в заключение депутатите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13546

8

BARAСK OBANANA

28.06 2016 в 16:42

Понеже никой не им обръща внимание, тези трима малоумници бистрят само простотии. Да си ходят по гейпаради и да оставят народа на мира.

12447

6

LDK

28.06 2016 в 15:32

Хубаво, съгласен съм. Но първо ще трябва да си изясним какво е наистина мнението ни за фашизма, защото в момента крачим гордо именно към него. А конкретните стъпки са всичките ограничения на личната свобода, които наблюдаваме всеки ден и обвързването на властта и едрия бизнес. Последните две са на практика определението за това, що е то фашизъм.

15256

4

mendi

28.06 2016 в 14:21

А ТАКА! Айде сега всички чавдарчета, пионерчета, димитровчета, всички дето са имали партиен билет и са членували в БКП до стената с вдигнати ръце!
Само едно не мога да си обясня, като всички са били членове на партията от къде се навъдиха толкова дисиденти?
Та като го обявим за престъпен режима какво правим с всички бивши членове на БКП и подорганизациите? Те ще кажат че се разкайват ама аз не вярвам! Всички родени преди 1989 трябва да се затворят в трудови лагери и да патят за комунистическите си грехове! Така ще станем Българска Демократична Република, също като КНДР, която също е Демократична република, както личи от името й!

63994

2

Red or Dead

28.06 2016 в 14:16


ОХ....пак ли трите влъхви на дерьмокрацията, ЗАКРИВАЙ..:))))

Много смърди от тия, ама ужасно много.....какие же ИДИОТИ...