Депутатът от БСП Росен Малинов отказа да си сложи маска и бе изгонен от заседанието

OFFNews 23 октомври 2020 в 10:29 4136 0

Снимка Архив

Росен Малинов

Депутатът от БСП Росен Малинов беше изгонен от парламентарната зала в началото на днешното заседание, тъй като отказа да си сложи маска.

След като управляващите успяха да съберат кворум от минималните 121 народни представители, депутатите от БСП и ДПС влязоха в пленарната зала.

Петър Петров от „Обединени патриоти“ призова за промяна на правилника на Народното събрание и поиска да бъдат отстранявани тези депутати, които не носят маски. Петров обърна внимание на колегите си от групата на БСП, които не носят маски.

Председателят на парламента Цвета Караянчева му отговори, че не трябва да се достига до промяна на правилника, тъй като всичко е въпрос на съзнание. След това народните представители от БСП без маски напуснаха пленарната зала.

Единствен остана Росен Малинов от БСП. „Г-н Малинов ще ви помоля а си сложите маската, която квесторът току-що ви донесе. Или ще ви помоля да напуснете залата“, призова го Цвета Караянчева. Малинов отказа маската на квестора и напусна пленарната зала.

Александър Симов остана на мястото си, след като си сложи червена маска брандирана със знака на БСП.

Росен Малинов беше дългогодишен общински съветник в София и областен управител в кабинета на Пламен Орешарски. Той зае мястото на починалия Стефан Данаилов в парламента. Малинов е е сътрудничил на отдел 3 на Шесто управление на Държавна сигурност, който е натоварен с борба срещу „подривна дейност на противника по направление на религията, ционизма, белоемигранти, арменски национализъм и свързаните с тях задгранични центрове”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови