Депутат от ГЕРБ се оплака: Цацаров ме "опраска" чрез Комисията по етика

Ивайло Анев Последна промяна на 05 февруари 2016 в 14:59 6740 7

Снимка БГНЕС, Архив

Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев вчера е бил наказан от Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарната етика, съобщи той пред репортер на OFFNews.

Така той става първият народен представител пред 43-тото НС, който е наказан за нарушаване на нормите за етично поведение на народен представител.

По думите му наказанието е единствено порицание и е било наложено по сигнал на главния прокурор Сотир Цацаров.

В края на годината обвинител номер едно е дал Андреев на парламентарната комисия по сигнал, че е искал да назначи посочен от него кандидат за шеф на РУП-Първомай и така се е опитал да упражни вмешателство в дейността на изпълнителната власт.

Според Андреев след прокурорска проверка е установено, че опит за кадруване не е имало, но Комисията за борба с корупцията все пак го е наказала. "Това е защото подкрепям инициативата "Правосъдие за всеки", категоричен беше днес депутатът.

Той обясни още, че парламентарната комисия е в ръцете на опозицията. "ДПС, АБВ, БСП гласуват заедно. И вчера с 2 гласа "против" и 6 "за" комисията ме опраска. Тези хора, които гласуваха, ми накривиха шапката. Никакво наказание не е, само порицание: "Ето, това е лошото другарче", иронично добави още депутатът.

"Тези, които гласуваха опраскването ми по поръчка на главния прокурор, са една много представителна извадка за това какви хора работят в комисията", допълни той.

"Аз ще продължа да подкрепям инициативата "Правосъдие за всеки". Доволен съм, че докладът на Европейската комисия точно това гласи - че ВСС има големи проблеми, че прокуратурата има големи проблеми", завърши Андреев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.02 2016 в 02:08

"Тези хора, които гласуваха, ми накривиха шапката. Никакво наказание не е, само порицание"-то на децата в училище наказанията са по-тежки. И затова ще продължиш да подкрепяш ясно какво- кадруване във всички държавни служби и харчене на бюджет 12 млн.Та нека да те порицават. Дреме ти.

05.02 2016 в 18:49

Бившият председател на комисията по досиетата е "опраскан" заради донос.
Само аз ли виждам иронията?

И това става в една уж демократична страна...

"Методи е част от новото дясно, такива хора в ГЕРБ не виреят. Дано да повлече и други свястни след себе си."

По-скоро е част от най-старото дясно от хубавите му времена на евтини квартирки с компенсаторки... 10-процентна масова приватизация и Ваньо-премиер. Славни времена... Благодатни.

"Методи е свестен"
Напълно ще се съглася с Вас... Трябва само да посоча, че той е честен и принципен човек, носител на високи нравствени добродетели, демонстрирани неведнъж... Например, когато...
Като се сетя за пример, пак ще пиша!

05.02 2016 в 16:55

Тоя човек няма място в ГЕРБ(комунисти)

05.02 2016 в 16:19

Малко му е на тази квичаща свиня.За съжаление в ГЕРБ са много такива изклесяци,като почнеш с него и стигнеш до Лъчо Мозъка.Разбира се по комплексност в това да притежаващ само идиотски качества,никой не може дори да се доближи до Мутрата.Той е идеалът в това отношение.

05.02 2016 в 15:55

Методи е част от новото дясно, такива хора в ГЕРБ не виреят. Дано да повлече и други свястни след себе си.

05.02 2016 в 15:52

Това е ГЕРБ- слушкаш и папкаш, не слушкаш и те опраскват.

05.02 2016 в 15:31

Meтоди, свестен човек си, един от малкото, чудя се какво правиш в ГЕРБ? Знаеш Кой си го избра Цацаров и защо. Вдигай чуковете и далеч от тях, защото следващия път опраскването ще е окончателно.