Денков преназначи трети зам.-министър: Мариета Георгиева се връща в МОН

Александра Маркарян 08 юни 2023 в 15:48 3845 0

Мариета Георгиева

Снимка Министерство на образованието и науката

Мариета Георгиева

Премиерът Николай Денков върна със своя заповед като заместник-министър на образованието Мариета Георгиева, съобщи правителствената пресслужба.

Георгиева заемаше същия пост и през 2022 г., по времето на правителството с премиер Кирил Петков. Тогава тя бе заместничка на Денков, който беше министър на образованието. Сега влиза в екипа на новия министър, професорът по педагогика и преподавател в Пловдивския университет Галин Цоков.

Георгиева има опит в професионалното образование. Повече от 20 г. е била директор на Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин.

От 2012 г. до 2015 г. е национален експерт по Европейската препоръка за трансфер на кредити в професионалното образование и обучение (ECVET) към Центъра за развитие на човешките ресурси.

Преподавала е и в локалния център на Нов български университет във Видин.

По образование е машинен инженер с диплома от Техническия университет в София. Завършила е също математика и информатика в СУ „Св. Климент Охридски“. Има магистратура по образователен мениджмънт от ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Георгиева е двукратен носител на почетното отличие на МОН „Неофит Рилски“.

Вчера Денков върна на същите постове още двама бивши заместник-министри - Стоян Темелакиев в МВР и полк. о.з. Станимир Георгиев в Министерството на отбраната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews