Денков и Габриел посрещат Дейвид Камерън

OFFNews 14 февруари 2024 в 08:07 679 0

Дейвид Камерън

Снимка Getty Images

Дейвид Камерън

Министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще се срещнат с министъра на външните работи на Обединеното кралство лорд Дейвид Камерън. В рамките на разговорите им днес в Министерския съвет ще бъдат обсъдени въпроси от двустранен интерес.

Лорд Камерън, министър на външните работи на Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия, пристига на работно посещение днес в София. То се осъществява по покана на Мария Габриел в контекста на засиления политически диалог между двете страни в последната половин година.

От външно министерство припомнят, че по време на посещението на вицепремиера Мария Габриел през октомври 2023 г. в Лондон бе подписана Съвместна декларация за стратегическо партньорство между България и Обединеното кралство.

През януари 2024 г. вицепремиерът Мария Габриел и лорд Камерън проведоха среща в рамките на Световния икономически форум в Давос.

В програмата на посещението в България на министъра на външните работи на Обединеното кралство са включени и срещи с представители на изпълнителната и законодателната власт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!