Демерджиев: Има реална заплаха за живота на Борисов, щом го пазят снайперисти

Ружа Райчева 24 юни 2024 в 18:19 15232 8

Снайперисти вардят оградата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред дома му в Банкя

Снимка Фейсбук

Снайперисти вардят оградата на Борисов в Банкя

Охраната на Борисов е назначена отдавна, но в този си вид сигурно е отскоро. За да го пазят снайперисти, трябва да има реални данни за физическа заплаха за живота му, заяви пред bTV бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

По-рано днес по време на консултациите при президента Румен Радев един от лидерите на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Атанас Атанасов попита държавния глава защо снайперисти пазят дома на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя.

Румен Радев отговори, че има информация по въпроса, но когато има риск за физическо лице, тя не бива да става публична. "Ще говоря със службите за сигурност и ще изискам информация", допълни президентът.

В ефира на bTV Демерджиев коментира, че трябва да се пита не президентът, а вътрешният министър Калин Стоянов кои политици са получили охрана още по времето на т.нар. "сглобка", дали тя е необходима и какво означава.

"Трябва да се запитаме и дали само политиците имат нужда от охрана, защото през последните дни две жени загубиха живота си, а там дори нямаше полицаи", отбеляза Иван Демерджиев.

Според него когато политическите лидери биват така активно охранявани, а обикновените хора нямат никакво усещане за справедливост - то това е знак за проблем на демокрацията. "Когато политическите лидери мислят само за себе си, това е проблем на държавността", допълни той.

Демерджиев коментира и изненадващо явяване пред Централния софийски затвор на обявения за международно издирване и обвинен за наркотрафик Евелин Банев-Брендо. Той е на мнение, че внезапната поява на Брендо свидетелства за това, че сигурността по границите ни е по-разхлабена, отколкото в предходните години.

"За този човек има данни, че е замесен в най-различни престъпления. Определено е човек, който не може и не трябва да мине безпрепятствено границата и да се озове пред вратите на Централния софийски затвор. Много искам да чуя резултатите от тази проверка. Искам да видя и човек от МВР, който реално ще поеме отговорност", каза още бившият вътрешен министър Иван Демерджиев.

    Ружа Райчева

    Ружа Райчева завършва "Политически мениджмънт и консултиране" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2023 г. Преди това се е занимавала с класическа музика и театър. Интересува се от вътрешна политика, медии, култура и международни отношения. Присъединява се към екипа на OFFNews.bg през април 2021 г.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1000

    8

    Big Brother

    25.06 2024 в 08:45

    Йоца няма да му прости...

    628

    7

    user4eto

    24.06 2024 в 20:37

    Сретен иде...!
    Надявам се снайперистите да пропуснат момента. Ще запаля свещ. Ще се помоля...

    875

    6

    Constanza

    24.06 2024 в 19:53

    Може би снайперистите пазят по-скоро пачките и кюлчетата. Кой знае колко още са се натрупали.

    1246

    5

    БотоксПутю

    24.06 2024 в 19:49

    Номерата на този тъпанар са безкрайни.

    1419

    4

    Dido

    24.06 2024 в 19:45

    Лойко, когато и да го гръмнат, все ще е късно...А тоя Блендо 1000 на 100, че въобще не е излизал от територията!

    750

    3

    pr07ecH70r

    24.06 2024 в 19:11

    Не трагедия, а трагикомедия! А за тулупа ми е все тая. Да се изтрепят тия нещастници. Тая надежда да се позатрепят взаимно и накрая на лъсне "баш майстора", който също да си намери майстора. Тогава може и да има искрица.

    1010

    2

    ПР

    24.06 2024 в 18:37

    Това с появата на Брендо/ ни лук ял,ни лук мирисал/,си е потрес.Антиримейк на героичното партизанско битие на др.Живков.Той се криел/лежал си/ на хладинка по поляните край с.Мацакурово.А никой не го бил търсил....Брендо уж го търсила цяра България и приятели,а той май не се и криел,щъкал си на воля,нагоре-надолу.....

    1010

    1

    ПР

    24.06 2024 в 18:25

    Псевдо Държава.Трагедия,съчетана с пародия.
     
    X

    Онлайн банкиране без такси? Вече е възможно