Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Дейвид Камерън идва в България през ноември

OFFNews 25 юни 2015 в 16:07 3555 2

Британският премиер Дейвид Камерън ще дойде на посещение в България през ноември. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който днес взе участие в заседанието на Европейския съвет в Брюксел.

„Той вече е решил, че ще дойде и ще говорим повече по важните теми”, подчерта Борисов, цитиран от "Фокус".

Във връзка с проведената среща на Европейския съвет Борисов посочи, че с Дейвид Камерън са разговаряли по въпроса за влизането на България в Шенген. „Там имаме подкрепа. Не само по енергийните проекти, но и по това, което правим – връзка, диверсификацията, как ще изглежда газовият хъб, интерконекторите, които бяха одобрени със Сърбия и Гърция”, уточни  Борисов. „Третото е преди два дни по ремонта за освежаването на газопреносната ни система. Това бяха основните теми”, отбеляза още Борисов.

Той обясни, че е настоял пред Камерън България да получи помощ за справяне с бежанския поток.  „Командироваме полицаи всеки ден по границите, харчим огромни пари и миграционният натиск става все по-голям и по-голям. Отново ще застъпя тезата и преди малко го направих пред Дейвид Камерън, че ще трябва да ни се помогне и на нас”, подчерта премиерът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews