ДБ: Готви се проруско шествие в София, което агитира за държавен преврат

OFFNews 08 декември 2022 в 18:19 11026 23

Флаг

Снимка Пиксабей

ДБ призовават Фандъкова да забрани шествието и митинга

До нас достигна обезпокоителна информация, че e планирано провеждането на „митинг в подкрепа на Русия“, който да прерасне в „празнично гражданско шествие“ под надслов „Ние не сме неутрални! Ние сме за Русия! Победата е наша!“. В поканата към присъствие, публикувана в социалните мрежи, е написано следното „Нека всички, които милеят за България и Русия (защото ние сме неразделни части от едно цяло)….“.

За това алармират общинските съветници от “Демократична България” в Столичния общински съвет в писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова.

"Обръщаме се към Вас с призив да използвате своите правомощия по чл. 12, ал. 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и да наложите забрана за провеждане, както на митинга, така и на шествието. Убедени сме, че има несъмнени данни, че двете мероприятия са насочени към насилствено изменение на конституционно установения ред или срещу териториалната цялост на страната, което Ви задължава да ги предотвратите. Свидетелство за това е горецитираното твърдение, че България и Русия сме неразделни части от едно цяло" - аргументират се общинските съветници от ДБ.

"Убедени сме, че не бива да се допускат терористични призиви и изяви в центъра на европейска София. Също така, при вероломната агресия на Русия срещу независима Украйна и избиването на народа ѝ, в момент, в който жени и деца са принудени да бедстват без светлина и топлина, е недопустимо „празнично шествие“ и подкрепа за убийците" - заявяват още общинските съветници от “Демократична България”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

23

Mario

12.12 2022 в 18:04

КОД е може би единствената дясна партия. ДБ са комунета.

723

17

user4eto

09.12 2022 в 11:27

Презирам всички неграмотни отрепки в нашата "мила" родина, дето не познават и 5% от историята, целуват миризливи рашистки задници и ги възхваляват като богове.
Неграмотни сте, прости сте. Хубаво е да четете, ама явно ви е трудно затова се поддавате на комунистическа пропаганда.
Ако някой червен комунист влезе у вас и изплющи жените ви, вие ще гледате и даже няма да повярвате, че това може да е истина.
Срам ме е, срам ме е, че съм българин. Срам ме е от вас!

-1395

15

AlexT

09.12 2022 в 11:01

ТОВА ли ИСКАМЕ ? Руска икономика ? РУСКИ ОЛИГАРСИ ? Руски "ГРАЖДАНСКИ ПРАВА" на личността ? Путин някой - 35 години на ВЛАСТ ? Руска МИЗЕРИЯ ? Руска политическа система ? Превърнат в СТАДО цял един народ-или поне 90 % от него ? Затвор или убийства на политически опозиционни лидери ? Руска телевизия, вестник Правда ? Руска мафия ? Това ли искаме радевци, яневци, копейкинци ?? Ако го искате - РАЗКАРАЙТЕ СЕ от ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ !! Путин има нужда от още слуги, крепостни селяни, роби, агенти !! Заминвайте крепостни селяни !! България НЯМА да стане пак, руска колония !!

-1395

14

AlexT

09.12 2022 в 10:59

Разбира се, руската агентура се раздвижи ..Водачът на простолюдието-русофили,копейката, тръгна и по моловете ..Таварищ путин ЗАТЪНА в Украйна , нефтът не върви , вече , безпроблемно/ руски танкери в открито море - ПРЕХВЪРЛЯТ руския нефт на танкери под либерийски флаг,/ т.е. заобикалят санкциите , контрабанда , един поп от КГБ посети България и вероятно е дал знак и рубли :)) Задачата е малограмотните, лумпените в България да ЗАЩИТАВАТ един масов УБИЕЦ- на когото тежат над 100 000 жертви, убити, в ЕВРОПА , в 21-вия век !? Джуджето има нужда от ..копейкинци , ниновци, радевци и сие , за да ПРОДЪЛЖИ да УБИВА и завладява чужди земи , в ЕВРОПА !?