Червеният шаман: Ръководството на БСП трябва да си ходи

OFFNews 02 юни 2014 в 21:17 5845 8

Снимка Стефан Марков / Булфото

Димитър Гронев.

Всички, които са в ръководството на БСП, трябва да си ходят. Трябва ново ръководство, нов лидер. Това заяви пред БНР политическият психолог Димитър Гронев, популярен в левицата като “Червения шаман”.

Когато атакуват ръководния пост, тогава съответният политически лидер попада в един капан, в който - както показват анализите на подобни случаи - измъкване няма или поне за дълго време измъкване няма. Този стресов капан означава от цялата информация, която пристига към теб, ти отбираш само онази, която отговаря на твоето виждане за ситуацията, обграждаш се само с такива сътрудници, които са ти предани и лоялни, като няма значение дали са умни и информирани, заяви Гронев.

В стресова ситуация тези неща се изострят, защото не може да се преценява правилно ситуацията. В този психологически удар капанът ти казва: Ти си изправен пред въпрос на живот и смърт. Тогава ръководителите са склонни да вложат целия ресурс на партията или на държавата, за да решат своя проблем. Когато това се получи – жалко за партията, жалко за държавата, каза политическият психолог.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!