Мирчев: Предсрочните парламентарни избори са много опасни

OFFNews 02 юни 2014 в 19:00 8538 27

Бизнесът се успокои в последните шест месеца и макар и по-бавно сферата на бизнес предприемчивостта започва да се разгръща. Затова предсрочните парламентарни избори са нещо много опасно, защото пак ще имаме политическа нестабилност, пак 3-4 месеца служебен кабинет, отново бизнесът спира и започва да чака.

Това заяви пред БНР социологът проф. Михаил Мирчев.

Най-положителното за цялата страна решение е премиерът Орешарски да може да направи 4-5 удачни промени на министерско равнище, за да повиши нивото на компетентност на това правителство, защото очевидно има няколко възлови министерства, където нещата буксуват, твърди социологът.

Според него смяна на министри трябва да има в министерството на регионалното развитие, здравното министерство и министерството на образованието и науката.

Очевидно е, че Николай Бареков е зависим от банки и финансови кръгове, но сега се обявява, че вече е станал прекалено силен и „някакви си банки“ трябва да му идват на крака пред кабинета – това е т.нар. еманципиране на зависимия политик от тези, които всъщност са му дали старт и са го направили политик. Всеки човек, влизайки в политиката и усещайки се лидер, започва да иска да се отдели от тези, от които е зависим, но Бареков много бърза, отбеляза Михаил Мирчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!