Червен депутат дръпна хвалебствена реч за Бареков

Елица Мартинова 25 януари 2014 в 15:24 5315 13

Румен Йончев, Снимка: barekov.com
Румен Йончев, Снимка: barekov.com

Депутатът на "Коалиция за България" КБ Румен Йончев, който е член на Земеделския народен съюз (ЗНС), изнесе приповдигната хвалебствена реч за Николай Бареков по време на учредителния конгрес на новата формация "България без цензура".

"Много се питат защо сме тук. Тук сме, защото и ние не обичаме да ни запушват устата и да ни налагат цензура. Заради това сме си плащали, едно - със свободата си, други - с кръвта си. Но ЗНС заради това сме оцелели, защото главите ни са били горе. Николай Бареков е единственият, който може да погледне хората в очите. Той е единственият, който ходи в страната и не е омърсен от този Преход, който направи хората от малките население места жертва", заяви пред делегатите на конгреса Румен Йончев.

Депутатът на КБ се прочу с два скандала през последния месец. Първият гаф бе коментарът му, че Николай Бареков ще бъде включен в списъка с официалната делегация, която ще замине от България за конференцията на ЕНП в Дъблин. Ден по-късно от ЕНП опровергаха напълно приказките на народния представител.

Най-пресният случай около Йончев е скандалът с посещението на българските депутати от четирите групи в парламента в Тайван, извършено на разноски на посрещащата страна. Проблемът с посещението е, че България е декларирала с официална позиция, че счита Тайван за провинция на Китай и не би следвало да поддържа каквито и да е отделни дипломатически отношения с Тайван. В кулоарите на парламента Йончев обясни, че може да ходи където реши и няма нужда от позволението на председателя на парламента Михаил Миков, защото той не бил "директор на прогимназия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!