БСП-София: Зад арогантността на премиера към хората от Волуяк прозира страх

Мая Манолова беше на предизборна среща, на да спазарява роми, заяви Владимир Петров

OFFNews Последна промяна на 01 ноември 2019 в 12:42 6011 3

Зад арогантността на премиера към хората от село Волуяк прозира страх. 

Това заяви кандидатът на БСП за кмет на район "Връбница" Владимир Петров, на когото в неделя предстои балотаж. Той и гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова в четвъртък привечер се срещнаха с хора, живеещи отвъд ж.п. линиите в село Волуяк. 

Сигурно много хора не знаят за това място, но то е част от европейската столица София, обясни Владимир Петров.  Не знаят, защото това място е забравено от Районната и Столичната община. Затова и господин премиерът не знае какви хора живеят там. Нито пък знае как живеят тези хора там. Вероятно той и екипът около него дори не подозират за средновековните условия, в които са принудени да оцеляват гражданите на европейската столица на това място. Затова ще им разкажа какво видяхме с Мая Манолова. Отвъд ж.п. линията във Волуяк хората нямат канализация, вода, има режим на тока, няма градски транспорт. Срещнахме отчаяни и до голяма степен обезверени хора. Да се спечели доверието им е трудно, почти непосилно начинание. И ги разбирам. След 10-годишното управление на ГЕРБ няма как да вярват в светлото бъдеще. Защото живеят в примитивни условия в краен район на европейска столица".

Според кандидата на БСП за кмет на "Връбница" Владимир Петров, поведението на премиера в студиото на bTV тази сутрин е било опит да употреби хората от Волуяк с користната цел да спаси кандидата на ГЕРБ за столичен градоначалник от обвинението за купен и корпоративен вот.

Премиерът си позволи арогантно да нарече хората, живеещи във Волуяк "цигани", коментира Владимир Петров. - Това е недопустимо! Фактите са ясни - резултатите от ромските секции на първи тур показват истината. А лековатото хвърляне на обвинения към хората от Волуяк се надявам да ги мотивира да изберат промяната в неделя. Това е техният шанс! В неделя хората от "Връбница" и Волуяк имат възможност да изберат промяната към по-добро. Защото вече е съвсем очевидно, че подкрепата на сегашното статукво на нищоправене още 4 години би било равностойно на мазохизъм. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1811

3

Toni2019

01.11 2019 в 13:26

Личи си че Бойко вече се обръща само към простолюдието.

Циганските квартали са само с постери на Йорданка пък тоя твърди че се наложило и червената другарка да обикаля да агетира за нея, че си няма друга работа все едно ако не е тя няма да има достатъчно купен ромски вот който да коментира..

Ние сме вчерашни Тиква!

1811

2

Toni2019

01.11 2019 в 13:23

Борисов призна, че знае къде се укриват братя Галеви и никой не го коментира. Трагични сте!

14769

1

order

01.11 2019 в 13:00

Значи Мая купувала цигани за да .....или иначе казано НЯКОЙ МУ СЕ ИЗАКАЛ У ГАЩИТЕ!!!!