БСП иска партийната субсидия да стане 8 лева за глас

OFFNews 20 ноември 2019 в 13:02 2265 1

БСП ще предложи партийната субсидия, която бе намалена от 11 на 1 лев, да се повиши отново и да стане 8 лева. 

Това заяви говорителят на ПГ на „БСП за България“ Александър Симов в парламента. Цялата идея беше опозицията да бъде поставена на колене, свободното слово да бъде заглушено, а свободните журналисти – поставени в ъгъла, обясни Симов. Той защити журналистката от партийната телевизия БСТВ Нора Стоичкова. 

В петък финансовият министър Владислав Горанов си позволи отвратително поведение към колегата от БСТВ Нора Стоичкова. Клипчето с пряката заплаха към нея, че ще я остави без работа, защото той ще спре субсидиите на БСП, може да бъде видяно в YouTube, то вече има над половин милион гледания, каза Симов. 

По думите му действието на министъра е ясен прозорец към това как се държи властта към свободното слово. „Това не е просто инцидент на изпуснати нерви, това не е просто някакъв случаен епизод от безобразното поведение на Горанов, това е целенасочено поведение на ГЕРБ към свободните журналисти“, допълни социалистът и припомни, че това не са единствените случаи на погазване свободата на словото. 

„Отношението му беше като комендант на концлагер към хората в концлагера. Съжалявам за крайните думи, но те са необходими, защото тук виждаме ясна демонстрация на политическа арогантност, която не познава граници“, категоричен бе Симов.

Той изрази мнение, че такива ситуации ясно показват, че онова 111-то място по свобода на словото, от което толкова много се срамуваме, всъщност вече не е заслужено и изглежда твърде високо за нас, когато има такова отношение към журналист, каза още Александър Симов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови