Божанков: Не вярвам третият мандат да се реализира. В НС тече предизборна кампания

OFFNews 14 януари 2023 в 10:15 1764 6

Божанков

Снимка БГНЕС

Явор Божанков

Третият мандат няма много възможности, но и не вярвам, че ще бъде реализиран на когото и да се даде, коментира независимият депутат Явор Божанков пред бТВ.

По думите му единият вариант е да бъде даден на "Възраждане", но никой няма да направи коалиция с тях, защото те са като руски радиоактивен отпадък. Другият вариант е БСП, но това няма смисъл, защото останалите политически сили са заявили, че няма да подкрепят този мандат. Остават ДПС и "Демократична България", които дават сигнали, че биха опитали. ДПС едва ли обаче ще успее да го реализира, ако отиде при тях, изброи Божанков. 

Той смята, че политически сили се готвят за нови избори и провеждат кампания в парламента. 

Божанков коментира изключването си от БСП и освобождаването от парламентарните комисии, в които бе член, като заяви, че твърдо стои зад позициите си. 

"Никой не може да изчегърта истината. Аз имам достатъчно опит в политиката, за да знам, че моята позиция можеше да доведе до някакви последствия. Платих някаква цена, но мисля, че позициите ми за машинния вот и за Украйна са правилни", бе категоричен той.

Той добави, че не е скаран с никого от парламентарната група на БСП. Позициите му са принципни и няма причина за вражда.

"Времето ще докаже, че решението ми за военната помощ (за Украйна) беше правилно. Смятам, че Русия постигна всички цели в тази война, но в обратен ред", изтъкна Божанков и допълни, че сега когато даваме военна помощ на Украйна, имаме доказателство, че не сме станали част от конфликта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

936

7

escrin

14.01 2023 в 15:23

Ами толкова им е простия акъл на тия, които предпочитат нови избори. Няма да има никакви различни резулатати при нови избори. Ще опукат една камара държавни пари за баш същото като в момента. Явно се надяват на разни измами с хартиените бюлетини, но едва ли ще има много голям ефект.

@ДедоМразИ
Я вземи се изкъпи най-накрая ве, прошляк.

2073

5

Johnny B Goode

14.01 2023 в 12:24

Сашке, някой Вежлив Лос да не те е изненадал на жълтите павета и носът ти да е бил забит в тях, че толкова го мразиш този строителен материал?

2073

2

Johnny B Goode

14.01 2023 в 10:54

Много повече е интересно мнението му от твоето

-795

1

Дедо МразИ

14.01 2023 в 10:17

И защо мнението на това продажно мекереце трябва да ни вълнува ?