Божанков: Лъчезара Стоева е национален герой и спаси България от исторически срам за Сребреница

OFFNews 30 май 2024 в 22:22 9459 5

Явор Божанков

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Явор Божанков

Лъчезара Стоева е национален герой и спаси България от исторически срам, написа във Фейсбук депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Явор Божанков.

В медиите бе разпространена грама на премиера Димитър Главчев до постоянния ни представител в ООН Лъчезара Стоева, която разкрива безпрецедентен натиск на служебното правителство да бъде променена геополитическата позиция на България в последния момент преди вота на резолюцията на ООН за Сребреница.

Разследващата медия bird.bg пише, че до обрата в позицията на правителството се е стигнало след комуникация между Александър Вучич и Бойко Борисов, в който на бившия премиер е било припомнено, че Сретен Йосич скоро излиза на свобода.

Явор Божанков пише, че Лъчезара Стоева е отказала да изпълни решение, което обслужва сръбските и руски интереси:

"Отказа да изпълни нареждане на Главчев, тоест на Борисов. Отказа да гласува "въздържал се" oтносно решение на ООН за геноцида в Сребреница. Със следните мотиви: "Това ще донесе тежки щети за имиджа на България пред международната общност и би довело до извовда, че България се е поддала на "натиск от Сърбия и/или Руската федерация" в последния момент."

Утре ПП-ДБ ще внесат в деловодството на Народното събрание искане за извънредно заседание на 5 юни, на което Главчев да бъде изслушан по казуса. Като друга точка в дневния ред те искат да задължат министъра на здравеопазването да предприеме мерки за сключване на колективен трудов договор с фиксирани минамални заплати за медицинските сестри (1500 лв.) и лекарите (2000 лв.).

"Искаме извънредно заседание. И ще търсим отговори до дупка. А обяснението, че Бойко не го е виждал Главчев от 10 години" няма да мине за 10-ти път", пише още Божанков. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1010

    5

    ПР

    31.05 2024 в 09:02

    Много тежки и нелицеприятни времена идат след 9.6.
    ББ/ДП на Власт.
    Вижте го сегашният клоун,дето нищо общо нЕма с ГЕПП Груп!Снощи,в централна емисия новини,по телевизора-Вучич.Човекът си го казва в прав текст-"Разбрахме се с БГ за Сребреница,но,в последната минута,нещо се обърка!"Обърка се не заради Главчев.Една смела и достойна дама,Г-жа Стоева,се оказа некалинка.

    22553

    4

    dolivo

    31.05 2024 в 08:09

    Дългата ръка миризлива на ватниа се прозира зад тая акция

    2104

    3

    Mateevk

    31.05 2024 в 00:05

    Само така! Минаха всякакви граници! Писна ми да слушам малоумните лъжи и простотии на Борисов!

    2550

    2

    alfakentavur

    30.05 2024 в 23:37

    Точно така, Божанков!

    2059

    1

    Kilca

    30.05 2024 в 23:27

    До кога ще търпим шайката престпници и майкопродавци-далавраджии да ни определят бъдещето?! Съд и затвор за корумпираните отрепки!!!
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх