Борисов пожела ром да ни е премиер

OFFNews 07 април 2014 в 10:37 10361 39

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС

"Аз бих искал много да присъствам, ако ми е дал Господ време, на последната конференция, наричана "интеграция" на ромите. Докато има думата "интеграция", дотогава означава, че нещо не е наред. Това означава, че ромското общество не е достатъчно с всички възможности, които имат другите граждани."

Това заяви днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на кръгла маса за интеграция на ромите, организирана от сдружение "Граждани за европейско развитие на България". Форумът е посветен на утрешния международен празник на ромите по света.

Борисов заяви, че пълната интеграция, на която си пожелава да стане свидетел, ще приключи, когато ромите започнат да участват в управлението на страната.

"Кога ще приключи практически това? Когато, ако ром стане президент, премиер, министър, депутат, няма да е събитие, а ще е нещо абсолютно нормално, тогава ще сме привършили с тези конференции", коментира Бойко Борисов.

Бившият премиер заяви, че ключовата стъпка за социализация на ромското население е осигуряването на образование за младите хора. По думите му, при адекватно образование, ромите ще са конкурентни на пазара на труда и ще могат лесно да си намират работа.

Борисов подчерта, че не подкрепя практиката ромите да очакват помощи, защото това създава междуетнически конфликти.

"Когато 1,5 млн. работят, а останалите чакат помощи, няма шанс държавата да дръпне напред. А в същото време млади, прави, хубави, умни, весели хора стоят без работа или са свикнали, че така им е обещано - да получават помощи.

Категорично съм против. Образование и работа - така, както работи всеки един друг човек", каза Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!