Борисов пак говорил с Бабиш, чешкият премиер го препратил към ЧЕЗ

Българският премиер се усъмнил в надеждността на "Инерком България"

OFFNews 02 март 2018 в 08:01 7083 1

Борисов пак говорил с Бабиш, чешкият премиер го препратил към ЧЕЗ

Чешкият премиер Андрей Бабиш е препратил колегата си Бойко Борисов за разговори с ръководството на ЧЕЗ. Това става ясно от прессъобщение на чешката правителствена служба, която цитира изявление на Бабиш. 

В изявление на чешкия премиер се казва, че той е разговарял отново с Борисов за възможността за придобиване на електроразпределителното дружество на ЧЕЗ от държавата.

Интересът на Борисов е бил, “съвсем общ”, а Бабиш го е препратил към ръководството на ЧЕЗ, след като е подчертал, че сделката с "Инерком" е приключена, пише още в изявлението.

Бабиш също така подчертава, че Борисов е изразил и съмнения относно надеждността на новия собственик на компанията. Тези съмнения били породени, както от разменената между двете правителства информация, но също така и от публикации в чешките и българските медии. Всичко това довело до засилване на съмненията у българския премиер. 

Съмнения в новия собственик имал и самият Бабиш, но той бил уверен от ръководството на чешката компания, че източниците на финансиране на сделката са легитимни и че нищо не пречи тя да бъде финализирана.

Вчера бяха оповестени резултати от експресно социологическо проучване по казуса "ЧЕЗ", според които повечето запитани искат по-ефективна намеса на държавата в сделката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

1

Новак

02.03 2018 в 08:35

Стара военна истина - не позволявай врагът да ти мине в гръб, а ако вече е минал - не мърдай, за да не му правиш кеф. Само не мога да преценя точно - сега Боко мърда ли много или мисли, че прави маневри. Изглежда да е първото защото така казано това прессъобщение си е обидно за държавата България. За Боко най-вероятно не е - той не иска да знае какво е Държава.