Борисов като Тато иска да подарява на народа. Избрал е санирането

Ива Оприкова 20 февруари 2015 в 09:10 10765 15

Управляващата коалиция се клати, но няма да падне от власт. Под тази теза се обединиха социолозите Андрей Райчев, Татяна Буруджиева и главният редактор на ClubZ Светлана Джамдажиева.

Бойко Борисов може да премине през едни "идиотски избори", но намекът за по-малките партьори е къде ще са те в такава ситуация. Той очаква партньорите му „да си седнат на задника”, смята социологът Андрей Райчев. Премиерът  може да си позволи оставка, това е заплаха с Асо Пика, той може да си позволи и нови избори, но малките не. Той, подобно на Живков, през цялото време държи нещо много важно: "Какво ще дам на народа?" - това е и санирането. Това е знанието за българския народ, той е всякакъв, но помни подаръците, обобщи Райчев. Борисов иска 4-годишен картбланш, гледайте внимателно подаръка. Реално той не им го дава, защото пак взима парите от хората, но това е друг въпрос, каза социологът.

От 16-те милиарда планиран нов дълг, за 12 никой не спори, че са нужни. Останалите 4 обаче говорят, че Борисов би могъл да управлява и без малките партии, затова те извиват ръце, смята социологът.

Гостите в студиото бяха категорични, че въпреки гневните декларации на депутатите от Патриотичния фронт те все пак ще гласуват предложението на финансовия министър Владислав Горанов за новия дълг. Социоложката Татяна Буруджиева  изрази съмнение, че отделни депутати биха гласували против новия заем дори и няма да спазят партийната повеля. Никой досега не е поискал сериозно властта, за да падне това правителство, подчерта бившата депутатка.

Журналистката Светлана Джамджиева  прогнозира, че претенциите на ПФ и АБВ в управляващата коалиция ще се насочат към въпроса : за какво се ползват 4-те млрд. лева, които са предназначени по план да покриват дефицитите. 

Няма ясна информация за европрограмите, все още вървят преговори, така че има подозрения за какво през тази година ще се харчат. И ако тези пари са на линия, ГЕРБ няма да има нужда всеки път да се обяснява с коалиционните партньори, когато се наложат харчове – а те винаги се налагат, обясни от своя страна Буруджиева.

Имиджът на Борисов на диалогичен човек рухна, след като три пъти не можа да си осигури финансов комфорт, включително с пенсионната реформа, добави социоложката. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!