Борисов като Тато иска да подарява на народа. Избрал е санирането

Ива Оприкова Последна промяна на 20 февруари 2015 в 09:10 10168 15

Управляващата коалиция се клати, но няма да падне от власт. Под тази теза се обединиха социолозите Андрей Райчев, Татяна Буруджиева и главният редактор на ClubZ Светлана Джамдажиева.

Бойко Борисов може да премине през едни "идиотски избори", но намекът за по-малките партьори е къде ще са те в такава ситуация. Той очаква партньорите му „да си седнат на задника”, смята социологът Андрей Райчев. Премиерът  може да си позволи оставка, това е заплаха с Асо Пика, той може да си позволи и нови избори, но малките не. Той, подобно на Живков, през цялото време държи нещо много важно: "Какво ще дам на народа?" - това е и санирането. Това е знанието за българския народ, той е всякакъв, но помни подаръците, обобщи Райчев. Борисов иска 4-годишен картбланш, гледайте внимателно подаръка. Реално той не им го дава, защото пак взима парите от хората, но това е друг въпрос, каза социологът.

От 16-те милиарда планиран нов дълг, за 12 никой не спори, че са нужни. Останалите 4 обаче говорят, че Борисов би могъл да управлява и без малките партии, затова те извиват ръце, смята социологът.

Гостите в студиото бяха категорични, че въпреки гневните декларации на депутатите от Патриотичния фронт те все пак ще гласуват предложението на финансовия министър Владислав Горанов за новия дълг. Социоложката Татяна Буруджиева  изрази съмнение, че отделни депутати биха гласували против новия заем дори и няма да спазят партийната повеля. Никой досега не е поискал сериозно властта, за да падне това правителство, подчерта бившата депутатка.

Журналистката Светлана Джамджиева  прогнозира, че претенциите на ПФ и АБВ в управляващата коалиция ще се насочат към въпроса : за какво се ползват 4-те млрд. лева, които са предназначени по план да покриват дефицитите. 

Няма ясна информация за европрограмите, все още вървят преговори, така че има подозрения за какво през тази година ще се харчат. И ако тези пари са на линия, ГЕРБ няма да има нужда всеки път да се обяснява с коалиционните партньори, когато се наложат харчове – а те винаги се налагат, обясни от своя страна Буруджиева.

Имиджът на Борисов на диалогичен човек рухна, след като три пъти не можа да си осигури финансов комфорт, включително с пенсионната реформа, добави социоложката. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.02 2015 в 18:11

Тая история с панелките е като всяка една история в България. Сега проблемът е яхнат типично по нашенски.
В същност нещата са много по-прости. Панелките ще започнат да рухват скоро и проблемът няма да съществува повече. Защото по-голяма част от собствениците им са абсолютно безхаберни и чакат някой друг да им оправи къщите.
Така че, драги собственици на панелки - радвайте се, че има предложение. Всяко предложение е по-добро от никакво.
Иначе държавата много лесно ще си измие ръцете - рухнал блока, бог да прости жертвите и теренът отива на пазара за продаване.
Не вярвайте много на стенещи анализатори с користни цели.
Това касае вас и вашите жилища. Поне тоя път проявете здрав разум и не намесвайте политиката в проблема. Тия дето най-много скимтят не живет в панелки и не им пука за вас. На тях им се плаща, за да скимтят.

21.02 2015 в 08:30

Някой плаща на някоя телевизия, тя кани този чукундур и му плаща...той плаща на първия някой....Кръговрат да стаа:)

Новинка да има, драка по форумите..Разделяй и владей:)))

Да се радват, че народа е с превит гръб и не може да си надигне главата. Иначе да беше вкарал във фира, такива, като тоя.

20.02 2015 в 17:42

Тато подарил на татото на андрюшка чемаданчик.Из чемаданчика-хоп голф игрище и СОЦАГЕНЦИЙКА.Една материална и една "морална" придобивка."А расия,нека тя да заповяда..."Не нам,не нам..,българопродавецо. Защо се дава толкова често думата на такива като този и митьо гестапото..?КОЙ киха..?!Медийте са по-голямото зло от съдебната система.Съдът прощава на хиляди,а медиите- облъчват милиони...

20.02 2015 в 14:42

описах се от тези които харесват във фейса Офнюз. Има някаква лека, но забележима промяна в политика на сайта. Не че преди хвалеше ББ и десните, но отразяваше мнение на десни коментатори. И настроението беше дясно. Сега това руско леке, което нарече украинците по Нова фашисти-!!!!!, този криптокомунист ми се мъдри с мнението му за Боко тук. То аз ББ не харесвам, но точно с този паракомунист, сега капиталист и милионер, няма да се солидаризирам в отношението си към главата.
Та ми е любопитно от къде повеяха парите на Офнюз.

20.02 2015 в 14:20

О, да! Снимката винаги е важна! Този път - самий Райчев си я е подбрал суетно. И е уцелил без да иска. Като един декабрист сушчий, Пестел. Павел Пестел. Декабрист, масон. Ръководил тайно общество, екзалтиран романтик, идеалист. Тук вече става разминаването. Единия не се е продал - другия е продал и гъза си. Единия имал в главата си идеали - другия -голф топки и далавери. Приликата е само в прическите.

А за Борисов - как само приляга казаното от Михаил Шолохов: "Култ към личността? Култ има, а личност - няма!

20.02 2015 в 12:13

Боко Борисов и БКП. Както в доброто старо време, когато магията управляваше всичко. Затова Очаквайте неизбежния (пореден) фалит на държавата.

20.02 2015 в 10:40

Всички вие виете като кучета на луна. Няма да ви се отвори парашута. Това не ви ли е ясно!!!

20.02 2015 в 10:39

БСП в пълния си блясък - лъжи, неграмотни "анализи" и всичко от колекцията. Изглежда само това могат. Чудя се защо червен Кольо още не се е включил в кресливия хор на псевдо социолозите ?!

20.02 2015 в 10:29

Тоя кривоглед комунист-лайномет няма ли да спре да плюе и да джавка. Голям социолог е, педала долен ! И защо сте против санирането? Искате след 6-7 години да ви рухнат панелките и да ви е виновна държавата? ЕБАСИ МРЪНКАЛОТО Е БЪЛГАРИНА!

20.02 2015 в 10:24

Ми като иска да подарява, да извади онези два милиарда евро, които спести през първия си мандат.Или някойи друг милиард, цапцаросан от КТБ, а не да тегли нови заеми и да ни "подарява".
Аман от данайски дарове.Мутро, що се мислиш за безсмъртен- и на тебе с ти отредени 2х2 метра, кога и къде ще изплюскаш всичко открадното?