Борисов и председателят на Съда на ЕС Кун Ленартс обсъдиха съдебната реформа

OFFNews 21 септември 2016 в 15:40 5547 4

Борисов и председателят на Съда на ЕС Кун Ленартс обсъдиха съдебната реформа

Премиерът Бойко Борисов се срещна с председателя на Съда на Европейския съюз Кун Ленартс, който е на посещение в България по повод 25-ата годишнина от създаването на Конституционния съд, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Бойко Борисов и министърът на правосъдието Екатерина Захариева запознаха госта с хода на съдебната реформа след приемането на промените в Конституцията и влизането в сила на двата пакета с изменения в Закона за съдебната власт. Съдия Кун Ленартс изрази подкрепа за провежданите от правителството реформи. И двете страни изтъкнаха, че след влизането в сила на законовите изменения сега най-важно е тяхното прилагане на практика.

Г-н Ленартс подчерта отличното представяне на проф. Евгени Танчев и доц. Александър Корнезов на изслушванията съответно за генерален адвокат в Съда на ЕС и за съдия в Общия съд. Двамата встъпиха официално в длъжност вчера на тържествено заседание в Люксембург. Посочено бе, че българското правителство е номинирало юристи с международен авторитет и безупречна репутация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови