Близнашки остави двама от зам.-министрите при Орешарски, взе и шеф в "Лукойл"

OFFNews 14 август 2014 в 13:12 3583 4

Служебният министър-председател проф. Георги Близнашки назначи още 8 заместник-министри в шест министерства.

Двама от тях бяха зам.-министри и по времето на кабинета "Орешарски" - Георги Тодоров (Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията) и Бранимир Ботев (Министерство на икономиката и енергетиката).

Министерство на икономиката и енергетиката

Бранимир Ботев ще продължи да отговаря за туризма като ресорен зам.-министър в служебното правителство и екипа на служебния министър на икономиката и енергетиката.

Бранимир Ботев

В същото министерство зам.-министър с ресор "Енергетика" ще е главният енергетик и ръководител на "Енергийно управление" на "Лукойл България" Антон Павлов. Той е работил в „ЧЕЗ Разпределение България” и „ЧЕЗ – България”, в НЕК, в Държавната агенция по енергетиката и енергийни ресурси и в Комитета по енергетика. Магистър по финанси е от УНСС и инженер със специалност „Автоматика и електроника” от Техническия университет в София.

Министерство на околната среда и водите

Владимир Дончев ще бъде заместник-министър на околната среда и водите. Той е завършил хидробиология в Софийския университет. Има специализации по екология и управление на крайбрежни зони и речни басейни. Дългогодишен служител е на МОСВ, преминал по цялата йерархична стълбица до директор на дирекция „Води”. От 2008 г. досега е главен експертен сътрудник в Комисията по околна среда и води в Народното събрание на Република България.

Министерство на здравеопазването

Премиерът назначи д-р Любомир Бакаливанов за зам.-министър на здравеопазването. Той бе зам.-директор по лечебно-диагностичната дейност на Националната кардиологична болница. Завършил е медицина и има придобита специалност „Анестезиология и интензивно лечение”.

Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Георги Тодоров, който беше заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета "Орешарски" и остана на поста до последния ден на кабинета - 6 август, поема същия пост и при служебното правителство.

Завършил е право в УНСС.

Георги Тодоров


Министерство на културата

Заместник-министри на културата стават директорът на Драматично-кукления театър „Иван Димов” в Хасково Боил Банов – режисьор, и музикантът Виктор Стоянов, който е магистър по философия от СУ „Св. Климент Охридски”.


Министерство на образованието и науката

Назначен е и третият зам.-министър на образованието - проф. Валери Младенов, сега заместник-ректор на Техническия университет в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл