Биков: Това правителство не беше свалено от ГЕРБ и Радев, а от ареста на Бойко Борисов

Ружа Райчева 28 юли 2022 в 12:48 1710 4

Тома Биков

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Тома Биков

Правителството го свали арестът на Бойко Борисов. Тогава стана ясно, че имаме работа с хора, които правят необясними действия и оттам нататък всичките им проблеми са слаба конструкция без програма.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков и добави, че се надява за следващия парламент ПП да са си научили урока и да се държат като политици, а не като самодейци. Той обяви, че от ГЕРБ са готови за избори от деня на предишните избори. Биков е на мнение, че колкото по-скоро има избори, толкова по-добре, и посочи 2 октомври като първата възможна дата.

"Заговорът за сваляне на правителството беше между г-жа Нинова и г-н Петков. Единият положи редица усилия в тази посока, а г-жа Нинова - като човек, който практически ръководеше това нещо и имаше една от силните роли, също положи усилия правителството да падне", каза Тома Биков.

По думите му влошаването на отношенията между президента Румен Радев и лидера на БСП Корнелия Нинова е видимо. Биков посочи, че щом Радев дава сходни оценки за правителството с ГЕРБ, то това значи, че то просто не се е справило, тъй като президентът в началото подкрепяше кабинета "Петков".

"Не сме ние, които ще носим отговорност за това, че някой не се е справил с работата си", заяви още Тома Биков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

4

Анализи

28.07 2022 в 19:03

Усеща, че вече ги свързват с мафията и корупцията, че не са никакви евроатлантици и започват да се оправдават. Късно е чудо, ЕС вече е напълно наясно що за стока сте.

12073

3

IvanofRumen

28.07 2022 в 15:08

Радев е повече от половин година в схема с герб и мафията. Често!

-240

2

редовно четящ

28.07 2022 в 14:02

Няма начин Говедарски да не се изхвърли като знаете какво на пясък.

22548

1

dolivo

28.07 2022 в 12:56

Отчаяно се търси причина за падането на правителството, защо? Данните посочват добри резултати, а политиците ги боли . Извод - народа прост за собствените си интереси да си гледа...

 
X

Да помогнем на украинските деца!