БХК: ВМРО задмина Сталин, Мао и хитлеристка Германия

Светослав Метанов 20 март 2020 в 19:07 10556 4

Това е най-мракобесният законопроект, внасян в Народното събрание през последните 30 години. Нещо повече, нито един тоталитарен режим в света не е стигал до там, да криминализира, при това с наказание до три години затвор, разпространяването просто на невярна информация". Това заяви председателят на БХК, Красимир Кънев, по повод на законопроекта на четирима народни представители от партия ВМРО-БНД за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията от вчера.

Законопроектът е публикуван в сайта на Народното събрание тук: https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/157382/

"Неговата цел е да се бори с „дезинформацията", която в законопроекта е определена просто като „публикация, която съдържа невярна информация, засягаща физически или юридически лица". Със законопроекта се възлага на СЕМ да осъществява надзор върху дейността на доставчиците на медийни услуги, които разпространяват дезинформация и да ги санкционира. С него също така се криминализира - чрез изменения в Наказателния кодекс, „разпространяването на невярна информация", посочва Кънев.

Според него това е най-мракобесният законопроект, внасян в Народното събрание през последните 30 години.

"Нито един тоталитарен режим в света не е стигал до там, да криминализира, при това с наказание до три години затвор, разпространяването просто на невярна информация. Такива разпоредби не е имало в наказателните закони нито на сталинистка Русия, нито на маоистки Китай, нито на хитлеристка Германия. Би било истински куриоз, ако подобно творение на част от управляващите ни в момента достигне дори до обсъждане в парламентарна комисия. Ако подобен безпрецедентен текст бъде одобрен като част от Закона за радио и телевизия и Наказателния кодекс, това отваря врати към тотално потъпкване на свободата на словото, саморазправа и автоцензура", посочват от БХК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6063

4

Синия гол шаман

21.03 2020 в 10:29

Все повече се убеждавам е, че ГЕРБ е болшевишка партия от сталинистки топ. С ВМРО са се вписали идеално в ролята на тяхна послушна кучка

10372

3

elbarbudo

20.03 2020 в 21:48

Аз чакам тричленките...

23293

2

Стефан

20.03 2020 в 20:30

А вие задминахте психодиспансера с всичките му пациенти с извращенията и глупостта си.