Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ББЦ ще преспят, а после може и да подкрепят кабинета на ГЕРБ

OFFNews 17 октомври 2014 в 20:10 9263 34

Светлин Танчев.

Трябва да преспим. Трябва да осмислим какво се случи, защото наистина това беше изненада. Искаме да видим управленска програма - не изключваме, че ще подкрепим правителството, заяви Светлин Танчев от "България без цензура" пред bTV.

Депутатът от ББЦ също така съобщи, че в телефонен разговор Николай Бареков е реагирал остро на новините от преговорите по-рано днес. 

"ГЕРБ прекратиха преговорите още в началото на 18-е точки - по-конкретно на 4-тата. Ние не отидохме с нагласата, че ще управляваме с тях. Нашата нагласа беше да се намери достатъчно широка дясноцентристка подкрепа от всички такива партии, за да се създаде стабилно дългосрочно управление.", каза Светлин Танчев.

На въпрос дали се чувства унизен от отношението на ГЕРБ, бившият член на партията на Бойко Борисов отговори:

"Опитахме се да кажем, че има възможност за компромиси и започнахме да ги търсим. От отсрещната страна обаче ни отговориха, че ни нямат доверие. Не се чувствам унизен, защото не си променихме позициите, които отидохме да представим - озадачен съм от подхода на представителите на ГЕРБ."

Очаквахме нещо много по-смислено от един списък, един конспект с 18 опорни точки. Ние не видяхме концепция за управление. Не разбрах каква беше целта на срещата днес, коментира и Румен Йончев от ЗНС - коалиционния партньор на „България без цензура“.

Очакваме програмата и персоналния състав на бъдещия кабинет и ще решим дали да подкрепим правителството, каза Йончев пред БНТ.

Добре е за държавата да има управление и правителство, затова се надяваме ГЕРБ да сформират такова, подчерта той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews