ББЦ ще преспят, а после може и да подкрепят кабинета на ГЕРБ

OFFNews Последна промяна на 17 октомври 2014 в 20:10 8645 33

Светлин Танчев.

Трябва да преспим. Трябва да осмислим какво се случи, защото наистина това беше изненада. Искаме да видим управленска програма - не изключваме, че ще подкрепим правителството, заяви Светлин Танчев от "България без цензура" пред bTV.

Депутатът от ББЦ също така съобщи, че в телефонен разговор Николай Бареков е реагирал остро на новините от преговорите по-рано днес. 

"ГЕРБ прекратиха преговорите още в началото на 18-е точки - по-конкретно на 4-тата. Ние не отидохме с нагласата, че ще управляваме с тях. Нашата нагласа беше да се намери достатъчно широка дясноцентристка подкрепа от всички такива партии, за да се създаде стабилно дългосрочно управление.", каза Светлин Танчев.

На въпрос дали се чувства унизен от отношението на ГЕРБ, бившият член на партията на Бойко Борисов отговори:

"Опитахме се да кажем, че има възможност за компромиси и започнахме да ги търсим. От отсрещната страна обаче ни отговориха, че ни нямат доверие. Не се чувствам унизен, защото не си променихме позициите, които отидохме да представим - озадачен съм от подхода на представителите на ГЕРБ."

Очаквахме нещо много по-смислено от един списък, един конспект с 18 опорни точки. Ние не видяхме концепция за управление. Не разбрах каква беше целта на срещата днес, коментира и Румен Йончев от ЗНС - коалиционния партньор на „България без цензура“.

Очакваме програмата и персоналния състав на бъдещия кабинет и ще решим дали да подкрепим правителството, каза Йончев пред БНТ.

Добре е за държавата да има управление и правителство, затова се надяваме ГЕРБ да сформират такова, подчерта той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.10 2014 в 01:07

Мазната свиня балканска пак се включИ дет не ѝ е работа.
Ако се наложи, ще изколиме и всички турци, барабар с червеногъзляците - за да нема остатъчен ефект.

Хахахахахахахахахахахаха

Може да се опитвате лайна, да включите и етнически ефект.
Ма тогава жална ви майка... не Брюксел, не Европа, никой няма да може да ви спаси.

18.10 2014 в 01:03

mechok, верно все едно ти си го писал! :))

18.10 2014 в 01:00

самолет 5, тук си изказал доста тези, които няма как да не подкрепя.
Например, че ГЕРБ върви по пътя на НДСВ, какво е ДПС.
Бих допълнил само два момента. Първият е, че не е ясно какво би се случило с турското етническо малцинство ако не бе контролирано от ДПС(ДС). Съдейки по горчивия опит на съседните страни, според мен сепаратизмът бе по-вероятната опция. Изказват се тези, че корумпирането на дпс елита е цената, която плащаме, за да има мир. Поне така беше преди да влезем в НАТО, а не се знае и какво изобщо е бъдещето на НАТО така, че може да се окажем подобна зависимост и във бъдеще. Дали това е била правилна или неправилна стъпка аз нямам отговор. Вторият момент е евроатлантическата ориентация на ГЕРБ. Съдейки по персоналните характеристики на лидера и авторитарния характер на партията, по-вероятно е средносрочен план да се очаква един по-Евразийски тип поведение, а защо не и преориентация. Изобщо, опасности отвсякъде.

18.10 2014 в 00:49

самолет №5,
все едно аз съм го написал, ма нямаше да мога да го събера така подредено.
Все пак - може да се погледне като как така рашките не се мешат на турките и обратното.
Каква им е играта, извън коми-наци-капит вариантите.
А че сме некво пумпълче, дето всички се опитват(с различен успех) да връткат - пак си прав.

18.10 2014 в 00:26

Изключително неприятен плужек.

18.10 2014 в 00:22

mechok, отговарям на отговора ти към мен ;)

въпросът е там, че ДПС не е наистина протурска партия, а само заема тази поза, когато смята, че и изнася. ДПС е ДС партия, чиято първоначална цел е да контролира мюсюлманския електорат и да му пречи да се интегрира качествено, за да не пропадне принципът "разделяй и владей". ДПС обикновено се дърпа на влияние от Турция от страх да не изгуби собствения си контрол над въпросния електорат, който е ключът към всичките далавери. напоследък ДПС се опитва да хване и втора диня подмишница, като стане проводник на интересите на руските капитали, но това е главно благодарение на слабостта на БСП. не е случайно, че ердоган години наред отказваше да се среща с доган и демонстрираше, че го смята за нищо. от ДПС усетиха, че имиджът им на запад покрай всичките им мизерии олекна като балон с хелий на дъното на океана, и местан ходи да "пие кафе" с ердоган, уж че един вид ако наистина ги пренебрегнат и изолират от властта, че могат да го обърнат и на сепаратизъм (а и да не им се пречи на организацията на изборните секции). това, разбира се, беше прах в очите и ако има балъци да се хванат. не само защото ДПС няма никакъв интерес от сепаратистки движения - не, ДПС тук няма никакво значение. единствената причина Турция да не клати яко България, което иначе не би представлявало проблем за такава голяма държава, е съвсем друга - ние сме член на НАТО. каквито и да са, американците не дават да им се пипат съюзниците. не от любов към тях, а просто за да не им се срине имиджът сред всичките останали съюзници. това спокойствие се дължи на факта, че едно време един, дето всички го мразят, се усука на фльонга само и само да влезем в НАТО, за да може България да си върже гащите поне от гледна точка външна агресия (без да броим руската такава). та така за ДПС. :)

18.10 2014 в 00:08

Тъпа мазна балканска свиньо,
когато го направят това правителство, лично ще ти го посоча.
До тогава, надявай се да не те разлюбят плащачите, да не им притрябва да се оправдават я пред власт, я пред протестиращи с тояги пред вратите на "медиите" им... че тогава пръв ще си от летящите прасета.

Хахахахахахахахахаха

18.10 2014 в 00:02

напълно съм съгласен с мечок. Само ако може една дефиниция за морално правителство, че да не стане разминаване ..

17.10 2014 в 23:58

Само за останалите четящи(ако има такива),
моята теза е, че неморално правителство не трябва да има.
За момента няма морално издържани страни, които да го направят.
Ако една страна(да речем ГЕРБ) са сами и съставят, а после се окаже, че не е морално издържано - няма проблем да бъде свалено.
Да свалям всяка появила се свиня, червеногъза, тъпоатакистка, турска и квито се сетите... е просто нямам психическите сили.
А когато психичеките сили свършат, идват наред мускулите, тоягите, молотовките, бесилките... първите жертви обикновено са дразнителите, троловете, балканските свини...

Хахахахахахахахахахахаха

17.10 2014 в 23:48

теза в полза на съставяне на правителство как точно ви деморализира, друже?