Бареков призова Нешка Робева да се откаже от орден "Стара планина"

OFFNews 18 май 2016 в 10:09 11032 7

Евродепутатът Николай Бареков призова Нешка Робева да се откаже от ордена "Стара планина" - първа степен.

Вчера правителството предложи на президента Росен Плевнелиев да издаде укази за награждаването на 15 дейци на културата и изкуството с ордени за ролята им за развитието на българската култура. Сред тях е и Нешка Робева.

"Нешка да откаже този заслужен, но срамно даден орден и да изнесе горчив урок на политиците, които се изгавриха с нея и нейното изкуство", написа във Фейсбук Бареков.

По думите на бившия журналист и настоящ политик Нешка Робева е била унижена с този орден.

Ето пълното изказване на Бареков:

Заслужава ли Нешка Робева орден "Стара планина"? - Да. Заслужено при това с огромния и принос за съхраняването на българското НАРОДНО танцувално изкуство. С неговото творческо обогатяване с изкуството на други народи и модерни стилове!

Но днес полoвината министри унижиха г- жа Робева с нелепото си гласуване против. С прозрачен и ясен иначе "скрит" мотив - цитирам един проправителствен сайт: подкрепила политическата кариера на Николай Бареков.

Жалката атака наистина няма край. В края на краищата Нешка ще получи ордена си по ирония на съдбата с решаващия глас на нехаресвания от нея премиер Борисов...Има ли унижението по-голяма цена? При това унижението е планирано нарочно, без съмнение. И за отмъщение и за назидание.

Сигурен съм, че дoстойнството и репутацията са най-важни за иконите на нашата нация. А те останаха много малко. Надявам се, дори призозавам, Нешка да откаже този заслужен, но срамно даден орден и да изнесе горчив урок на политиците, които се изгавриха с нея и нейното изкуство.

Един отказан орден може да бъде много по-голяма награда и обществено признание за големия творец отколкото една подхвърлена като подаяние пък била и "Стара планина".

Не ордените и медалите направиха от Нешка това, което е, а любовта на народа. Чест и респект за всеки, който избере скъпата любов на народа, не евтините салюти на политиците-еднодневки!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13249

5

лекар

18.05 2016 в 14:20

"Да гласуваш против нея ПО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ нея означава просто, че си ЕДНО ГОЛЯМО ГОВЕДО." нея стана много...
добре, а да прокламираш за нея, сигурно означава, че си малко говедо? или друг интелектуалец сред преживните?
а баречето е типичен "скелет от гардероба". и много прилепчив...

12347

4

ЗахариЯт

18.05 2016 в 12:56

А такаа, храни куче да те лае!

 
X

Да помогнем на украинските деца!