Бареков: От мое име хиляди избиратели пратиха една дузина мухи в парламента

OFFNews 18 август 2015 в 12:26 4245 12

От името на ПП „България без цензура“ и от мое име стотици хиляди избиратели пратиха една дузина мухи в парламента. Веднага след като станаха депутати, тези мухи се превърнаха в мухи без глави и забравиха КОЙ и ЗАЩО ги е пратил точно там.

Това заявява бившият журналист и лидер на "България без цензура" Николай Бареков в съобщение до медиите. Той критикува партиите БДЦ и Народен съюз, които бяха създадени след влизането на партията му в парламента и отцепването на почти всички депутати от нея. Според Бареков представителите на тези партии "жужат в парламента и стават за резил без сами да осъзнават колко са жалки в очите публиката".

"Политическите ГМО-та, с нищо не означаващи имена, БДЦ и Народен съюз нямат право да се явяват на избори, мамейки хората, като ползват правото на ББЦ да има представители в ОИК и СИК. Тези, пръкнали се чрез покупка на продажни депутати, изкуствени партийки са мъртвородени и могат да отидат на избори само като паразити на партията, която ги вкара в НС. Затова няма да получат правото чрез моя подпис да вземат квоти в ОИК и СИК за местните избори", пише настоящият евродепутат.

Той обяснява, че имал правило, според което не преговаря с крадци и да не прави безпринципни сделки и именно затова решил да не даде съгласието си двете формации да вземат квоти за местния вот.

"Няма да предам каузата ББЦ на т.н. "бивши депутати на Бареков". Прекалено сме големи като партия и кауза, за да се превърнем в донор на политическа легитимност за шепа мародери, които искат да излъжат хората, че са печелили избори и ББЦ не е била знамето, което събра половин милион избиратели в името на разбиването на стария и порочен модел", пише в емоционалното си съобщение лидерът на ББЦ.

Той за пореден път подчертава, че вече няма нищо общо с хората, които влязоха в парламента благодарение на него. Евродепутатът дори ги нарича "крадци на самоличност, готови да продадат за пари и майките си и бащите си и собствените си деца". 

"Така нареченото БДЦ е в пълна морална безпътица. Тази парламентарна група няма основание да съществува, след като предаде и продаде избирателите на ББЦ и мен самия. Единствената причина тя да бъде част от 43-тото НС и тези 15 души да се кичат с титлата „народни представители“ сме ние. Без моето име, без моето присъствие, без ББЦ тези хора нямат място в парламента", пише още Бареков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!