Бареков: Като виждам бедните, плача. Моите богати приятели също

OFFNews 27 януари 2014 в 12:09 20266 85

Николай Бареков
Николай Бареков

"Вчера Кулезич се заяде за един часовник, но в страната има наистина богати хора. Купуват си яхти, имения, пътуват. Ние няма да репресираме богатите хора, както беше досега. Когато пътувам в страната и виждам бедните хора, аз плача. Имам богати приятели, те ме помолиха да кажа и - ние плачем, когато виждаме бедните".

Това сподели новият политически лидер и бивш журналист Николай Бареков в интервю за TV7.

Люба Кулезич го попита вчера в придаването си по Нова телевизия откъде има толкова пари, че да плаща за автобусите, които са докарали хора на учредителното събрание  на "България без цензура в събота" и за наема за зала в НДК.

Бареков обяви, че още днес ще поиска Националната агенция по приходите (НАП) отново да проверят доходите му. Той уточни, че парите му са в български банки, а до утре на обяд средствата от една негова сметка пък ще бъдат прехвърлени на гражданско движение "България без цензура".

Лидерът представи този трансфер като дарение за партията и обяви, че сумата ще е "рекордна за дарителство в гражданско движение".

По думите му тези пари щели да работят за бедните, защото отиват в офисите на "България без цензура", където има юристи, "които посрещат бедните, унижените и оскърбените, дават им съвети, изслушват ги и им помагат".

"А можеше тези пари да са за образованието на сина ми или да си купя и аз яхта", коментира още Бареков.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!