Quantcast

"Български турци няма, казал го е Мидхат Паша"

Нели Чолашка Последна промяна на 04 февруари 2015 в 12:05 29496 4

"Няма български турци и това го казва не Волен Сидеров, казва го Мидхат Паша, който знаете каква голяма фигура е в Османската империя".

Това обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров по време на разпаления дебат в парламента около предложените от ДПС промени в Закона за гражданската регистрация. Според предложението на ДПС държавната администрация се задължава да заличи от регистрите насилствено наложените български имена на "гражданите с турско-арабски имена" по време на Възродителния процес.

Сидеров уточни, че Мидхат Паша е бил образован човек, завършил Сорбоната и в статия във френско списание през 1868 година пише: В днешните български земи има около милион, милион и нещо мюсюлманско население, което няма нищо общо с турския етнос, а това са мюсюлмани, наследници на ислямизирани, по-често насилствено, българи.

"Нека бъдем наясно с фактите - по днешните български земи няма български турци. Това го потвърждава и ДНК експертизата, която показва, че по генетичен код живеещите у нас са средно и южноевропейци, но няма нищо общо с тюркски или монголски ген", разясни Волен Сидеров.

"Атака" няма да подкрепи предложените от ДПС промени, защото това ще обърка регистъра.

Според лидера на "Атака" някои от починали прекръстени мюсюлмани може да са искали да си запазят българското име.

"Няма как да го знаете, освен чрез спиритически сеанс с отвъдното", коментира Сидеров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.04 2016 в 11:58

А турски турци има ли?!? :D :D :D
Просто е тавтологично да се наричаме турци.
...и правилната дума е Тюрки!

04.02 2015 в 14:29

Идеята е, че една партия спекулира с това без да има основание, а доколко са живеещите те не са български граждани щом са турци. Нашите са българи мохамедани, а не български турци, така както има и българи - християни. Българите са с българско гражданство турците с турско, но темата с религията се експлоатира в ущърб на България и за вкарване на чуждо влияние и изопачаване на историята.

04.02 2015 в 12:50

Този урунгел нещо много се е активизирал днес. Искам телефона на дилъра му.

04.02 2015 в 12:23

"Български турци няма, казал го е Мидхат Паша", вярно, абсолютно вярно, но турци живеещи на територията на България има и това също е вярно, нали? Така както и българите живеещи в Украйна или Русия са си българи или не, а бре болене, кажи?! Друг е въпроса, че червени боклуци и гадове има без разлика в пол, религия или народност, нали бе борец за мир и защитник на матюшката ти Рус.