Бачийски от СЕК пръв харесал Кирил Петков за партиен проект

OFFNews 21 септември 2021 в 09:44 2039 0

Константин Бачийски

Партия Средна европейска класа (СЕК) не е поставяла условия за постове или присъствие в листите на Кирил Петков - лице на новия политически проект "Продължаваме промяната". Това коментира в интервю за bTV лидерът на СЕК Константин Бачийски.

Вчера стана ясно, че в коалицията на "Продължаваме промяната" влизат две малки партии - СЕК и "Волт". Така те стават мандатоносители на проекта на Кирил Петков и Асен Василев.

„След приключването на мандата на Кирил Петков и Асен Василев проведохме разговори и видяхме, че гледаме в една посока. Видяхме, че имаме доста общи точки и може да си партнираме съвместно“, каза в „Тази сутрин“ Константин Бачийски.

По думите му той сам обмислял подобно сътрудничество, още преди проектът да се роди.

„Началото на тази година мислех да правим някакъв много по-голям проект, надхвърлящ рамките на „Средна европейска класа“, където да привлечем хора от ляво и от дясно. Всеки от хората, с които го правехме, си направи списък с лица, с които иска да си сътрудничи. В моя беше името на Кирил Петков, а тогава не беше толкова известен. Този проект не се случи, но както виждате нещата се развиха естествено“, заяви Бачийски.

„Никога не съм се стремял към някакви постове и политическа реализация. На политиката винаги съм гледал като на инструмент, с който да се постигат дадени цели“, каза още лидерът на "Средна европейска класа".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови