Атанасова е много компетентна. Ако имаше доказателство, че не е почтена, щяхме да го чуем, каза Плевнелиев

OFFNews 27 януари 2024 в 15:50 5278 3

Росен Плевнелиев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Росен Плевнелиев

 Десислава Атанасова е от 15 години в политиката - била е министър, народен представител и председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Ако имаше едно доказателство за липса на интегритет, ние щяхме да го чуем. (...) Десислава Атанасова е много компетентна.

Това заяви пред Нова телевизия бившият президент (2012-2017) Росен Плевнелиев. Той каза, че с отказа си да присъства на клетвата на новите конституционни съдии президентът "за пореден път е нарушил Конституцията".

Плевнелиев заяви, че ако Румен Радев можеше да посочи един скандал, в който Десислава Атанасова е забъркана, щеше да го е направил.

"Ако Румен Радев посочи един скандал, в който тя е забъркана, доказателство за липса на интегритет - щяхме да го чуем. Оказа се обратното - Румен Радев като символ на политическото заяждане", коментира бившият президент. 

По повод това, че президентът сезира КС за избора на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков, Плевнелиев обяви, че президентът е "взривил независимостта на КС" и че той няма право да казва на съда какво трябва да прави.

Той отправи критики към решението на Народното събрание, с което фиксира срока на мандатите на конституционните съдии на 9 години, вместо 7. Според Плевнелиев съдът трябва сам да реши колко да е дълъг мандатът. 

Росен Плевнелиев коментира и сегашното управление и го определи като "форма на сътрудничество между политически партии, която постига резултати". За засиленото участие на ДПС в "сглобката" той каза: 

"Няма какво да се крием и да кажем, че ДПС не са важни, те са важни. ДПС са системна партия. Те в момента играят позитивна роля, че подкрепят правителство, което върши добра работа за България. Резултати вече има –влязохме в Шенген. Ние сме вътре в системата."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1011

3

firefighter88

02.02 2024 в 09:04

Във какво е компетентна?!!!

1000

2

Панелен павиан

27.01 2024 в 20:39

Айде, тоя мурмел пак изпълзя изпод полата на жена си!
С какво е компетентна толкова Атанасова!?
Като юрист?
Била е юристконсулт на Русенската психиатрия.
Смях в залата.
Като депутат и политик!?
Хурия от антуража на Баце, която му кърпи чорапите и следи да не му вдигат кръвното.
Айде нема нужда!
Тя не може да разбере произволно решение на КС, четейки го, камоли да участва във вземането му!
Ниска топка, а Плевнята
- още по-ниска...

2073

1

Johnny B Goode

27.01 2024 в 16:30

Изглежда на "ирландската пастирка" пак са му били чембери по кратуната. От устата му бисер след бисер.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика