Атанас Михнев от ПП пред OFFNews: Напуснах ГЕРБ, защото предадоха доверието ми

Ружа Райчева 19 май 2022 в 17:35 7359 3

Снимка БТА/Владимир Шоков

Напуснах заради фундаменталното им неразбиране на икономиката. Такива хора, които имат такова фундаментално неразбиране към икономика и общество, те просто предадоха моето доверие. Страшно много, и предадоха доверието на много хора. Толкова много хора, които са гласували за ГЕРБ и са им се доверили - всичките те днес подкрепят ПП.

Това заяви пред OFFNews депутатът от "Продължаваме промяната" Атанас Михнев по повод бившето си членство в Младежи ГЕРБ. Михнев неведнъж е правил куриозни изказвания от парламентарната трибуна, като веднъж дори нанесе "удар" по бившия си партиен лидер Бойко Борисов като извади играчка автомобил от джоба си и обяви, че "моделът на джипката" свърши.

"Радвам се, че някой най-накрая ме пита мен по тази тема, която между другото е вече от по-миналото десетилетие. Да, 2009 г., на 18 години, се записах в ГЕРБ. Бях един от 1 600 000 българи, които гласуваха за тази партия и които тази партия загуби, или поне голямото мнозинство от тях. Записах се, защото те тогава искаха да променят България, щяха да имат финансов министър от Харвард, тоест аз още тогава исках България да се промени към по-добро. За съжаление в ГЕРБ това не го намерих и през далечната вече 2015-2016 г., не помня, напуснах партията", каза Михнев.

Според него ГЕРБ фундаментално не разбират икономиката и обществото и затова са предали доверието на избирателите си. "Днес Красимир ли, Радомир Чолаков, к'ъв е, каза, че чуждите инвеститори в България нямат проблем с корупцията. Нека само това да кажем - ГЕРБ си мислят, че чуждите инвеститори у нас нямат проблем с корупцията", заяви Михнев.

Нека най-накрая реализираме тази промяна, за която сме дошли и за която аз лично се боря - това са моите лични принципи. Ще продължа да ги защитавам, независимо от обстоятелствата, каза още Атанас Михнев. 

Същевременно той отправи адмирации към вицепремиера по ефективно управление Калина Константинова, за която зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов каза, че "била човек на ГЕРБ" и бивш съветник на вътрешния министър Румяна Бъчварова в кабинета "Борисов II". По думите на Михнев Константинова си върши безупречно работата и е била ангажирана като съветник на един от вицепремиерите на ГЕРБ в независимо експертно качество. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

3

pisnamiotmutri

19.05 2022 в 21:13

Доста след провалената съдебна реформа си се сетил и много рано си станал член. Аз на 18 години не съм си и мислил за политика камо ли да членувам в партия

1767

2

fiki

19.05 2022 в 19:10

тоя е виновен за поне 2% от падналия рейтинг лол
 
X

Да помогнем на украинските деца!